Speelweek 9

TTC GeMo A – TTC Lobos-Lochristi A

Een 16 november met temperaturen alsof het al putje winter was. De perfecte scène voor de clash die de A-ploeg die avond te wachten stond. Lobos A was met twee C2’s, een C6 en een D2 naar de veldmuis afgezakt. Een moeilijke affiche voor beide ploegen, en het was moeilijk te voorspellen wie de overwinning mee naar huis zou nemen.

Yentl begon zijn avond met een sterke overwinning tegen Senne, C2. Na vier sets spannend spel volgde een nog spannendere beslisser, waarin Yentl met het allerkleinste verschil aan het langste eind trok. Anthony had minder geluk en kon geen antwoord bieden tegen het machtige spel van Lobos’ tweede C2 Quinten.

De volgende wedstrijden op het programma waren die van Samuel tegen Glenn, D2, en Diego tegen Joris, C6. Samuel had geen kind aan Glenns spel en kon snel terug gaan rusten. Ook Diego ervaarde weinig tegenstand van Joris, en de 3-1 stond op het scorebord.

Ander verhaal de volgende wedstrijden. Yentl en Anthony waren beiden machteloos tegen hun opponenten en mochten elk na drie uiterst korte sets hun koffers pakken.

Gelukkig kan GeMo elke week opnieuw op haar sterspelers Samuel en Diego rekenen. Diego rekende vrij eenvoudig met Glenn af, en Samuel maakte van zijn wedstrijd weer een ware thriller. Na vier sets zwoegen eindigde de laatste set verrassend simpel in Samuels voordeel dankzij een aantal slimme tactische aanpassingen. 5-3, de overwinning nadert.

Yentl kon ondanks twee spannende laatste sets met 3-1 van Glenn winnen. Joris maakte het Anthony echter moeilijker en verder dan één set kwam onze vierde man niet.

Drama de volgende wedstrijden: Samuel en Diego sneuvelden beiden door het sterke tafeltennis van Lobos’ leiders. Het scorebord toonde 6-6, het kon weer alle kanten uit. Yentl en Anthony kregen de gelegenheid om minstens het gelijkspel al binnen te trekken, maar daarvoor moesten ze allebei winnen.

Yentl begon scherp aan zijn wedstrijd en kwam snel 2-0 voor. Na een tegenaanval van Joris slaagde onze veteraan erin zich terug te concentreren en liet hij zijn prooi niet meer los. Ook Anthony vond eindelijk zijn niveau en bouwde een 2-0 voorsprong op. Jammer genoeg vond Glenn handig een oplossing tegen Anthony’s aanvallen en slaagde hij erin zijn achterstand om te zetten in een overwinning. 7-7, het kon niet spannender. GeMo’s hoop lag alweer in de handen van de broeries.

En wat een broeries waren dat! Diego’s variërend spel veroorzaakte een boel fouten bij Senne, die nooit echt in een positie kwam om te winnen. Samuel speelde één van zijn spannendste wedstrijden van het seizoen en haalde met een vijfsetter van hoog niveau de overwinning voor zijn ploeg binnen. Feest, feest, feest!

Afsluiten deden we zoals gewoonlijk met z’n allen met lekker eten in de @KuDa. Een memorabele avond!

TTC GeMo B – TTC Lobos-Lochristi D

Het was weer zo ver, na 2 weken rust stond de B-ploeg terug aan de pingpongtafel. Het pingpongkoppel was al aan het opwarmen waar volgende quote werd gebruikt: Liefde is samen een balletje slaan! De ploeggenoten Sam en Kristof kwamen er ook bij en we waren weer voltallig, ons “kliekske” was herenigd.
Wij speelden tegen Lobos D met als opstelling: Karel E0, Thibo E0, Lieke E0, Koen E2.

Glenn en Samantha waren als eerste aan de beurt. Samantha had het zeer moeilijk tegen haar tegenstander Karel, hij was zeer geconcentreerd en plaatste zijn ballen netjes op de tafel zonder enige twijfel. Verlies met 0-3. Glenn ging er volledig voor en begon zijn eerste match met een belle, het was niet gemakkelijk maar door de vechtlust van Glenn won hij deze match met 3-2.

De B-ploeg voelde de nodige spanning en concurrentie om deze avond met winst te zegevieren, de tegenspelers stonden al aan de tafel te wachten om hun volgende match te beginnen.

De eerste match voor Sam was tegen Lieke, na de eerste set toch even nadenken wat er toen gebeurde maar de volgende sets waren makkelijker binnen te halen dan verwacht. Sam won zijn match met 3-1. Kristof had enige moeite tijdens zijn eerste match tegen Koen doordat hij nog niet volledig gerecupereerd was van zijn verkoudheid. Maar Kristof is ons fenomeen en won zijn match met 3-1.

Samantha en Glenn waren nu terug aan zet, maar voor onze vrouwelijke speelster in onze ploeg verliepen de sets niet zoals ze verwacht had, verliest de match met 1-3. Glenn daarentegen voelde zich goed en was gedreven aan de tafel. Hij speelde tegen Karel die toch meer waard was dan E0, Glenn liet zich niet doen en haalde er de belle uit, spijtig genoeg mocht het deze keer niet gebeuren en verloor hij zeer nipt met 2-3. Stand staat nu 3-3!

Kristof en Sam waren aan de beurt en bleven zeer rustig om hun volgende match binnen te halen. Kristof tastte tijdens zijn eerste set even af wat hij kon verwachten maar won de match vlotjes met 3-1. De volgende match voor Sam ging tijdens de eerste 2 sets zeer vlot, maar de tegenstander kwam terug en maakte er een belle van. Sam ging er volledig voor en liet zijn tegenstander zien wat je zeker niet moet doen tijdens de matchen en dat is regelmatig je eigen opslag missen, maar desondanks liet hij zich zeker niet doen en door zijn topspin liet hij zien hoe je pingpong moet spelen, hij won deze belle!

De volgende wedstrijden werden gespeeld door Glenn en Samantha, maar deze match verliep voor Glenn totaal niet zoals gepland, de tegenpartij is veel te aanvallend en zorgt dat Glenn verliest met 0-3. Samantha voelde zich terug wat beter en wou er volledig voor gaan, deze match ging vrij soepel, ze voelde tijdens deze match dat haar pallet en haar balgevoel terug goed zat. Winst voor Samantha en dat maakte de stand voor de B-ploeg op 6-4.

Kristof en Sam waren terug aan zet en dit kon een belangrijk keerpunt zijn voor de B-ploeg. Kristof begon het moeilijk te krijgen door de verkoudheid die nog niet volledig genezen was maar door de oppeppende woorden van de ploeg kreeg hij nog een boost en won hij de belle met 3-2. Sam speelde zijn match tegen Thibo maar door het aanvallende spel en de snelheid die hij maakte kon hij hier niets tegen doen. Hij had zeer goed gevochten om de winst binnen te halen maar deze keer was het niet gelukt. Ze hadden beiden een zeer mooie match gespeeld maar Sam moest zijn meerdere herkennen.

De spanning bij de B-ploeg was via de vibraties op de grond zeer goed te voelen, gelukkig hadden de andere ploegen hier geen last van. Onze prestaties van afgelopen weken wouden we deze avond niet verknoeien en we wouden volop gaan voor winst, we pepten elkaar goed op voor de volgende match, de stand staat nu op 7-5.

Voor Glenn en Samantha verliepen de volgende wedstrijden zeer vlotjes en zij maakten beiden winst met 3-0. Het getrouwde koppel was zeer gelukkig en omhelsde elkaar met veel vreugde daar ze de 9 hadden binnengehaald!

Kristof speelde zijn laatste match tegen Thibo, maar de vermoeidheid kwam naar boven. Kristof kreeg het zeer moeilijk en hoestte zichzelf doorheen de match, hij bleef tot de laatste bal vechten maar verloor deze match met 0-3. Sam speelde zijn laatste match tegen Karel “Jackie chan” en had het moeilijk om zich te focussen op zijn match. Ondanks Sam even dacht dat hij meespeelde in een film won hij deze match met 3-2.

De B-ploeg was zeer tevreden met een winst van 10-6, samen met de tegenstanders gingen we dit mooie gebeuren afsluiten in de KuDa met een hapje en een drankje.

TTC GeMo C – TTC Ronse D

Wij ontvingen Ronse en stonden gebrand om met een eindzege richting @KuDa te trekken. Onze opstelling: Tom D6, Maico E2, Koen E2 en Kevin E6. De opstelling van de tegenstand: 4 x E6.

De eerste wedstrijden vingen aan en al snel was het niveauverschil merkbaar. Desalniettemin werden er vele mooie punten/wedstrijden gespeeld.

Enkel Kevin liet even een steek vallen, al was het heel nipt. Al bij al speelde iedereen naar behoren.

Vooral voor Tom, Maico en Koen was het een “Walk in the park””With an pingpongpalletjen”.

Uiteindelijk werd het 15-1 en was iedereen blij met de welverdiende maaltijd in ons clublokaal.

TTC GeMo D – Bye

GeMo D had een spelvrije week.

TTC GeMo E – TTC Hamme H

Er stond een zéér moeilijke opdracht klaar voor onze mannen van de E-ploeg. Hamme trad aan met een sterk team, en liet zien dat ze zeker geen punten gingen laten liggen.
3 x E4 en een E6 voor de kiezen van onze jongens.
Robin E6, Christophe E6, Jonas NG en Marino NG waren klaar om onze teamkleuren te verdedigen.

Robin speelde sterk maar verloor al zijn wedstrijden. Bij een vijf-setter werd het even nipt maar het geluk lag aan de verkeerde zijde van het net.

Christophe had van het zelfde laken een broek aan?? Ook hij kon geen enkele wedstrijd naar zich toe trekken.

Marino speelde enkele sublieme ballen maar kon ook geen winst binnenhalen.

Jonas speelde zeer sterk en liet zien dat wilskracht, training en uithouding op één lijn zaten.
Hij fietste vlotjes door zijn vier wedstrijden, die hij stuk voor stuk wist binnen te halen.
Is dit een sollicitatie naar 4de provinciale?? We shall see.

Uiteindelijk werd het 4-12 in ons nadeel.
We lieten het niet aan ons hart komen en sloten nog goed af bij @KuDa.