Geschiedenis

Ontstaan van het tafeltennis

Tafeltennis ontstond in de jaren ’70 in Engeland. Toen werd er gespeeld met een bal gemaakt van rubber of kurk. In de beginjaren van de 20ste eeuw werd de bal gemaakt van celluloid, een stof die zeer gemakkelijk bewerkt kon worden maar zeer brandbaar was.

Fun fact: de houten kast van accordeons werd bekleed met een dun laagje celluloid!

Ondanks dat de tafeltennissport ontstond in Engeland, staat China het meest bekend voor het beoefenen van deze sport. China wordt dan ook wel eens het “tafeltennisland” genoemd. In het jaar 1988 wordt tafeltennis als een Olympische sport erkend.


Ontstaan van TTC Triumph GeMo

TTC Triumph lag aan de basis van het tafeltennis in Geraardsbergen. Dit was de eerste tafeltennisclub. De club speelde op verschillende locaties, gaande van een parochiezaal tot in een zaaltje achter een café.

Midden jaren ’80 ontstond er een fusie met de tafeltennisclub TTC Moerbeke: TTC Triump GeMo was geboren! Maar natuurlijk hoort er bij een fusie een nieuwe sportzaal. Deze sportzaal was gelegen in de Boelarestraat.

TTC Triumph GeMo bleef groeien en in 1996 was GeMo de 1ste club in Oost-Vlaanderen met maar liefst meer dan 100 leden. Tot er in 2011 een brand ontstond om een moord te verdoezelen. Door deze gebeurtenis was de club zijn geliefde lokaal plots kwijtgeraakt.

Maar, uiteraard bleef het bestuur van TTC Triumph GeMo niet bij de pakken zitten. Na lang zoeken hadden ze uiteindelijk een nieuw lokaal gevonden gelegen te Tempelstraat in Ophasselt. Dit werd de nieuwe thuisbasis van TTC Triumph GeMo.

Harry Van den Driessche

In 2014 nam een zeer belangrijk en geliefd persoon, Harry Van den Driessche (toenmalig voorzitter), plotseling en totaal onverwacht afscheid van de wereld, zijn familie, vrienden en kennissen. TTC Triumph GeMo was – en is nog steeds – in diepe rouw.

Na het overlijden van Harry, kwam TTC Triumph GeMo in een zwart gat terecht. Leden verlieten de club, de sportzaal te Ophasselt werd te duur, … De club zat bijna helemaal aan de grond, bijna. Tot op het moment dat er een alternatief voor de sportzaal gevonden werd: sportzaal “De Veldmuis” te Geraardsbergen.

De club heeft zijn tweede adem teruggevonden en is opnieuw aan het groeien. Een nieuw bestuur, oude leden die terugkomen, nieuwe sponsors, een nieuwe (gerenoveerde) sportzaal, … de toekomst lacht TTC Triumph GeMo opnieuw toe. Tot op heden is de club uitgegroeid tot één grote vriendengroep waar plezier en vertier centraal staan.