Speelweek 7

TTC GeMo A – Sint-Niklase Tafeltennisclub C

The A-team nam het deze week op tegen Sint-Niklase C. Onze tegenstanders traden aan met de volgende klassementen: Jelle (D0), Jan (D0), Jordy (D2) en Merel (E0).

De avond begon naar goede gewoonte met Anthony die 5 min voor tijd arriveerde, begrijpelijk, voor een talent van zijn kaliber is opwarming dan ook compleet overbodig. Hierdoor moest Yentl zich wel op onbekend terrein begeven en een ander opwarmmaatje zoeken 😥. Dank aan de B ploeg om Yentl te redden van een opwarmloze tafeltennis avond!

Diego, Sam en Yentl kenden weinig problemen in hun eerste wedstrijd van de avond, met een snelle 3-0 uitslag als gevolg. (Bij Diego was het 3-1 maar diene pipo verkoopt nu eenmaal graag eens show, what can i say? 🙃)
Ook Anthony speelde naar eigen zeggen verbazingwekkend goed en ook hij wist snel komaf te maken met zijn tegenstander, 3-0 in sets en een snelle 4-0 lead for the A-Team.

De 2de ronde verliep minder van een leien dakje en al snel keken zowel Yentl, Anthony en Sam tegen een 0-1 achterstand in sets aan.
Yentl kon nog nipt de 2de set rechttrekken waardoor hij ook set 3 en 4 iets vlotter kan afronden.
Sam wist ook de score recht te trekken en won uiteindelijk met 3-1.
Anthony had wat meer moeite en bracht zijn gewoonlijke spel niet, maar eerder een passieve vertoning. De eerste verloren match van de avond was een feit. Zelf had hij daar maar een ding op te zeggen: “Ik heb echt slecht gespeeld dikken”.
Diego won overtuigend met 3-0 van Merel al had hij ze bij het voorlaatste punt toch graag ‘iets korter gepakt’.

De derde ronde begon veelbelovend voor Yentl die al snel 2-0 voorstond maar het uiteindelijk toch nog moeilijk kreeg door het zuivere blokspel van Merel, in de 4de set had Yentl hier een beter antwoord op en kon hij deze eenvoudig naar zich toe trekken: 3-1 eindstand. Shoutout to my girl merel die veel beter speelt dan haar klassement aangeeft.
Ondertussen had Anthony tegen Jordy een belle nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat getuigde hij dan ook na de wedstrijd, al sloot hij wel af met een tikkeltje arrogantie: “17000 hoge ballen gemist, gratis punten, maar ik dacht, die jongen moet ook meespelen” aldus Anthony.
Diego had geen kind aan Jan, een droge en snelle 3-0 was dan ook het resultaat.
Sam daarentegen kwam iets trager op gang en stond al snel tegen een 0-1 achterstand in sets aan te kijken. Sam kon nog naderen tot 1-1 maar moest daarna zijn meerdere erkennen en een 3-1 verlies incasseren.

In de laatste ronde had Yentl geen probleem met Jordy, die niet al te gemotiveerd meer leek om nog is het beste van zichzelf te geven met een vlotte 3-0 overwinning voor Yentl als resultaat.
Ook Anthony was sterk gestart tegen Merel en stond al vrij snel 2-0 voor. na wat geklooi van Anthony en weinig verzorgde opslagen maakte Merel 2-2 en zo stonden we plots voor een belle. Hier kreeg Anthony gouden coaching van Yentl en sloot zijn match zo succesvol af met the good old 11-9 in de belle.

De avond zat boordevol goede gewoontes. Zo maakte Diego van zijn laatste wedstrijd een showmatch tegen Jelle, na veel hoge ballen en experimenteren met backshots was een 3-0 overwinning het verdict.
Ook Sam kende geen probleem in zijn laatste match tegen een Jan die de scherpte in zijn spel wat was kwijtgeraakt, 3-0.

14-2 luidde de eindstand. De spelers kunnen met een gerust gevoel en een (voorlopig) mooie 2de plaats genieten van een weekje rust.

TTC GeMo B – TTC Rooigem Gent VZW K

TTC GeMo B nam het deze week op tegen Rooigem K. Sam D2, Samantha D6, Tom D6 en Glenn D6 namen het op tegen Jan E0, Mirdin E4, Ben E4 en Frank NG.

Glenn en Tom mochten de eerste matchen aftrappen (voetbal?!?) tegen Mirdin en Jan. Tom bleek net iets sterker te zijn dan Jan, maar bij Glenn werd het een felbevochten match waarbij beide spelers zich mochten klaarstomen om de belle te spelen. Er werd getrokken, gesleurd en ook nog een stukje getafeltennist. Uiteindelijk trok Mirdin aan het langste eind. Aan Sam en Samantha om een voorsprong uit te bouwen.

Sam won zijn match eenvoudig met 3-0 tegen Ben. Samantha had moeite met het niet zo eenvoudige spel van sympathieke Frank maar kon de match winnend afsluiten met 3-1. Terug de beurt aan Glenn en Tom.

Glenn was al een beetje bekomen en kon zijn tweede match winnend afsluitend met 3-0, net als Tom. Tussenstand 5-1.

De volgende wedstrijden vingen goed aan voor ons. Zowel Sam als Samantha maakten mooie punten. Sam werd even belaagd door de goede backhand van Frank. “Had ik mor azo nen backhand”, weerklonk in de zaal. Uiteindelijk bleek het aanvallende spel van Sam véél te sterk natuurlijk. Samantha won heel simpel van Ben. We gingen rusten met een 7-1 tussenstand voor het zwart-gele legioen.

Nadat onze tegenstander eventjes op adem waren gekomen mochten zij strijden tegen Tom en Glenn. Glenn nam met zijn lamleggend spel de aanval van de tegenstand onderuit. Ook Tom won simpel al moest hij toch enkele schitterende ballen van Frank incasseren. Waar is de tijd van NG=Niet Goed. Tom maakte direct een statement: ” NG=Niet Gemakkelijk”. Ondanks alles was het al snel 9-1. De buit was binnen.

Aan Sam en Samantha om de stand verder uit te diepen. Den “dubbeldekker” won vlotjes zijn 3de match. In Samantha’s 3de wedstrijd moest ze een antwoord zien te vinden op de snelle ballen van Jan. Ze bleef rustig staande en sloeg op alles was wit, rond of er nog maar uitzag als een bal. Jan had al snel haar spel door en won uiteindelijk de match met 1-3.

Tom won zijn laatste wedstrijd vlot in drie sets. Glenn begon vol goede moed aan zijn wedstrijd tegen Frank. Bij een 0-2 achterstand begon hij lichtelijk te ‘chambreren’. Uit zijn mond kwamen van alle klanken die als je ze samenvoegt enkele scheldwoorden moesten voorstellen. Diego schoot hem in extremis nog te hulp met een ‘dictionnaire’ en dat bleek voldoende om die vreemde klanken om te zetten in mooie, geplaatste blokballen. De twee stonden stomend klaar om de belle tot een goed eind te brengen. Uiteindelijk won Glenn de match al mag hij zijn engelbewaarder en Diego zijn bloot gat kussen voor de coaching.

Samantha kon haar laatste wedstrijd winnend afsluiten met 3-0. Toen was het de laatste wedstrijd van Sam. Het waren de 2 beste spelers van de avond die tegen elkaar speelden, en uiteindelijk won den dubbeldekker met 3-1.
Eindstand 14-2.

Na de match nodigden we de ploeg uit om bij onze sponsor Kuda iets te drinken en een lekkere hamburger te verorberen.

TTC GeMo C – TTC Sint-Pauwels vzw E

GeMo C had er enorm veel zin in. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd tegen St. Pauwels.

Bruno en Jurgen beten de spits af. Jurgen begon heel goed aan de wedstrijd maar bleek net iets te kort te komen om de match tot een goed einde te kunnen brengen. Toch sterk gespeeld! De toon was gezet.
Bruno (E4) speelde als eerste wedstrijd meteen een thriller. Hijzelf speelde de pannen van het dak tegen een toch wel sterke speler (E0). Na een spannende belle moest de tegenstander plooien onder de verpletterende druk van onze sterspeler van de avond toch wel. Bruno won! Tussenstand: 1-1.

Hierna was het de beurt aan Koen en Maico. Veel valt hier niet over te vertellen. Beiden wonnen hun wedstrijden vrij gemakkelijk. Al gauw kwam het scorebord op 3-1 te staan. Lang geleden dat de C-ploeg nog eens voor stond!

Jurgen en Bruno waren opnieuw aan de beurt. Jurgen won vrij gemakkelijk met 3-0. Hij was vooral blij dat hij eens geen belle moest spelen, was intussen een eeuwigheid geleden.
Bruno, die zijn niveau van vorige match met gemak aanhield, kwam na een comeback van 0-2 naar 2-2 en een spannende (lees: SUPERSPANNENDE) belle een tikkeltje te kort om de match te beëindigen naar zijn voordeel. De hele ploeg zat genageld aan de supporterstribune en was uiteindelijk enorm trots op Bruno’s geleverde prestatie. Tussenstand: 4-2.

Koen en Maico begonnen er opnieuw aan. Beide winnen met 3-1. Koen was wel even geschrokken in de eerste set, die hij verloor, maar kon zich al gauw aanpassen. Tussenstand: 6-2.

Bruno speelde opnieuw een topmatch (eveneens een belle) en kon deze keer de wedstrijd beëindigen in zijn voordeel! Jurgen verloor met 1-3. Tussenstand: 7-3.

Koen en Maico wonnen opnieuw gemakkelijk hun volgende wedstrijden. Tussenstand: 9-3. WINST IS BINNEN!

Jurgen en Bruno gingen opnieuw vol goede moed aan de slag. De overwinning was intussen al binnen maar beiden waren erop gebrand om de voorsprong te vergroten. Jurgen slaagde hierin met glans. Hij won z’n match met 3-0. Bruno, die intussen de naam Bruno Bellemans kreeg, speelde uiteraard… een belle. Die won hij! We mogen toch wel stellen dat Bruno een topavond beleefde en dat de hele ploeg apetrots is op onze voorzitter. Tussenstand: 11-3.

De laatste 2 wedstrijden… Maico won z’n laatste wedstrijd.
Koen, de lompheid zelve, sloeg z’n voet om tijdens de 2e set en moest jammer genoeg forfait geven. Eindstand: 12-4.

De C-ploeg ging na de wedstrijd met een mooie overwinning, een goed gevoel en vooral een lege maag richting Kuda om lekkere hamburgers te eten en de avond luidkeels af te sluiten (mag je letterlijk nemen).

TTC GeMo D – TTC Rooigem Gent VZW L

Onze D-ploeg stond sterk aan de start met Sabine E4, Glenn E4, Kevin E6 en Robin E6. De opstelling van Rooigem was net iets minder met E4, E4, E6 en NG.

Sabine had haar avondje wel en won al haar matchen. In totaal gaf ze maar twee setjes weg aan de tegenpartij.

Glenn had een wankele avond waarbij zéér mooie punten vielen maar ook enkele flaters van formaat. Hij won twee matchen. Dat konden er d(l)ie, inside joke, zijn had hij iets meer geluk aan zijn zijde gehad in een vijf-setter.

Kevin speelde zéér sterk en dat toonde hij direct door een mooie vijf-setter binnen te halen.
Hierna kon hij nog twee wedstrijden eenvoudig binnenhalen.

Robin had deze avond ook geen geluk en moest ook een vijf-setter laten schieten. Hij kon nog één wedstrijdje extra versieren maar dan was ook bij hem het vet van de soep.

Einduitslag: 11-5. Al bij al een mooi resultaat!

TTC GeMo E – Sint-Niklase Tafeltennisclub H

Naast talentrijke tafeltennissers staat TTC Triumph GeMo ook gekend voor zijn uitmuntende schrijvers. Hieronder een proefstuk van de thuismatch (GeMo – Sint-Niklase) in 5de provinciale.
De opstelling van de tegenpartij was even om te slikken, de ploeg kende nog geen enkel verlies. Toch stonden we met z’n allen (Bart, Jonas, Richie en Marino) met een heel gemotiveerd team.

Tegenspeelster DOMINIEK (NG):
Een speelster met heel wat bal precisie, constante ballen en mooi afgewerkte slagen. Doch, waren onze spelers goed resistent tegen haar manier van spelen.
Onze spelers zijn goed getraind tegen zo’n situaties, de tafeltennis robot leerde ons deze slagen goed te verteren. Ook houden onze spelers van dit soort spelsituaties.
Bart en Marino waren hier in hun nopjes en wonnen allebei.
Jonas had wat meer schrik. Niet onverwacht na amper 4 weken training, maar hij is heel erg gemotiveerd en kijkt geweldig uit naar zijn comeback op niveau. Uiteindelijk won Jonas ook met 3-0. Enkel Ritchie verloor hier nipt de belle.

Tegenspeler JELLE (NG):
Een jonge speler met veel lef en met een mooie forehand topspin. Zijn jeugdigheid nam de bovenhand op ons team.
Desondanks zijn jeugdigheid maakte hij nog enkele beginnersfouten. Dit resulteerde in een heel erg spannende belle tegen Jonas. Bart had met Jelle een echte thriller als openingswedstrijd maar het geluk zat even niet mee.
Ritchie maakte er ook een heel mooie en lange wedstrijd van, hij maakte gebruik van Jelle zijn beginnersfouten, echter woog Jelle zijn topspin door en nam deze de bovenhand.
Al onze spelers verloren tegen deze jeugdsensatie.

Tegenspeler CHRISTIAN (NG):
Deze speler kende een heel aanvallende stijl en leek toch al wat ervaring te hebben. Zo nam hij iedereen zijn opslag redelijk eenvoudig, wat het al direct moeilijker maakte voor ons team.
Doch, bleven we strijden maar vielen snel terug op onze plaats.
Enkel jonas kon deze speler op zijn plaats zetten. De rest van ons team verloor.

Last but not least KEVIN (E6):
De beste gerangschikte tegenspeler met een heel goede opslag. Deze persoon had een fysieke beperking en voor velen van ons een nieuw avontuur om tegen te duelleren. Héél veel respect voor deze man. Hij won elk spel.

Wie meer wilt weten, kom zeker eens een kijkje nemen tijdens onze competitie matchen! 😉