Speelweek 5

TTC GeMo A – De Orchidee Wetteren A

Afgelopen zaterdag, tegen Wetteren, wisten we al op voorhand dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Dat bleek ook zo te zijn want we verloren met 5-11. We hadden onze ploeg weer versterkt door Diego in te ruilen voor Maico.

Stipt om 19u begonnen Anthony en Maico aan hun eerste wedstrijd. Nog juist voor de wedstrijd hadden Samuel, Yentl, Anthony en Maico zich nog snel klaargestoomd om aan hun matchen te beginnen. Uiteindelijk bleek dat niet geholpen te hebben want ze verloren allebei hun wedstrijd met 0 tegen 3.

Toen was het het de beurt aan Samuel en Yentl. Zij konden al wat meer resultaten boeken dan de twee voorgaande spelers al het verliep niet van een leien dakje. Na veel geroep en getier won Yentl toch zijn wedstrijd in een vijf-setter.
Samuel bleef koelbloedig en won ook zijn wedstrijd in een vijf-setter.

Daarna was het weer aan Anthony en Maico. Anthony had dezelfde motivatie als zijn eerste wedstrijd en verloor weer met 0 tegen 3.
Maico was meer gemotiveerd dan ervoor en won een set tegen de beste speler van de avond, wat bij de rest niet was gelukt.

Yentl zijn volgende wedstrijd ging net iets vlotter dan zijn vorige. Hij won met 3 tegen 1, al zaten er nog steeds fouten in zijn spel.
Bij Samuel was het weer een moeilijke wedstrijd. Toen hij weer een vijf-setter moest spelen lag hij bij de laatste set bijna dood op de grond.

In de derde wedstrijd van de avond werd het terug moeilijk voor Anthony en Maico. Anthony wou eens iets anders proberen dan altijd met 0-3 verliezen, maar de tegenstander besliste daar anders over en uiteindelijk verloor hij terug met 0 tegen 3. Maico wou zijn prestatie van de vorige wedstrijd meenemen naar de volgende. En dat deed hij ook. Maico won terug een set tegen zijn veel te hoog geklasseerde tegenstander.

Yentl verloor zijn derde wedstrijd met 0 tegen 3. Hij dacht in zichzelf, ik wil hier niet hetzelfde als Anthony behalen. Samuel had het moeilijk en ook hij verloor.

In de laatste wedstrijd van Anthony had hij er totaal geen zin meer in. Hij verloor terug met 0 tegen 3. Hij was zijn dagje niet. Bij Maico verliep het ook niet zo vlot en hij verloor ook zijn wedstrijd met 0 tegen 3.

Yentl zijn laatste wedstrijd verliep vlotter dan zijn vorige. Hij won met vingers in de neus.
Toen was het ook de laatste wedstrijd van Samuel. Het waren de twee beste spelers van de avond die tegen elkaar speelden, en uiteindelijk won de beste speler. De tegenstander won met 0 tegen 3.

Na de winst van vorige week, was het nu een pijnlijke nederlaag. We verloren met 5-11 tegen Wetteren.

TTC GeMo B – TTC Galmaarden D

Zaterdagavond, 19u, matchday! Gemo B maakte zich op om de degens te kruisen met een rechtstreekse titelkandidaat.
Na vorige week door het oog van de naald te zijn gekropen stonden we deze week zo scherp als een mes om ons zeker niet te laten verrassen. Ook al is de rivaliteit tussen de twee clubs niet meer zo fel zoals in een vorig tijdperk, het blijft altijd speciaal om het tegen deze tegenstander op te nemen. Er hing elektriciteit in de lucht.

Voor de thuisploeg verschenen volgende namen op het wedstrijdblad: Sam “den dubbeldekker”, Kristof “de man van glas”, Samantha “de gazelle” en Glenn “de teddybeer”. In klassementstermen vertaald: D2, D4, D6, D6
De tegenstanders kwamen op bezoek met Jarne, Bregt, Francis en Bram oftewel E0, E2, E4, E6.
Klassementen zeggen niks, dat hadden we al meermaals ondervonden, iedere match moet gespeeld worden!

Samantha en Glenn mochten de avond op gang slaan. Het was nipt maar toch moest het koningskoppel de duimen leggen tegen hun opponent. Zowel Samantha als Glenn verloren de 4e set na 2-1 voorsprong met het kleinste verschil. Geluk zit in een klein hoekje, maar deze keer was dat in de hoek van de tegenstander. De wedstrijdbal van Glenn en Bregt kan dit jammer genoeg niet meer navertellen, dat hij moge ruste in vrede na onder teddybeer zijn 43 terecht te waren gekomen.
De eerste 2 belles van de avond waren alweer een feit maar onze nul bleef op het scorebord staan. 0-2, het spookscenario van Assenede dook terug op, onze kopmannen waren gewaarschuwd!

Het leek Sam en Kristof niet van slag te brengen, integendeel, de concentratie op hun gezichten bewees dat ze er voluit gingen voor gaan. Beiden gaven hun tegenstander geen enkele kans. 2-2

Vervolgens namen “de gazelle” en “de teddybeer” hun plaatsen terug in om revanche te nemen voor de verliespartij van hun partner. En met succes, Samantha knalde Bregt met 3-0 van tafel terwijl ook Glenn een overwinningskreet mocht slaken na een gezonde dosis vechtlust, bewaring van kalmte en mooi tafelspel. De vierde wedstrijd tekende alweer een belle aan en de kloof was gemaakt: 4-2.

“Den dubbeldekker” bracht de score al heel snel op 5-2 met een klinkende 3-0 score. Hij voelde zich helemaal in zijn sas toen hij weer op zijn geliefde Gemotafels mocht spelen. Ook Kristof won met 3-0 van de E4 Francis maar dit bracht meer zoden aan de dijk. Setstanden 15-13, 11-09, 12-10 toonden aan dat deze wedstrijd evengoed een andere wending kon krijgen.
We gingen rusten met een 6-2 tussenstand voor het zwart-gele legioen uit Geraardsbergen.

Nadat de tegenstand eventjes op adem was gekomen mochten zij alweer ten strijde trekken en ditmaal tegen Glenn en Samantha. Het scorebord gaf hun vleugels en beiden trokken ze de winst naar zich toe. Onze dame in de ploeg lokte haar opponent in haar web en at de tegenstander als een zwarte weduwe op. Glenn moest zijn spel totaal veranderen om de contraslagen van antitopspeler Francis te kunnen anticiperen. Een verliesset was onvermijdelijk maar de boot ingaan ging Gemo B niet meer doen want de acht was binnen! 8-2.

Na twee spannende sets en een 2-1 voorsprong haalde Sam vrij makkelijk de beslissende set binnen tegen “hij is azo D4 waard en al” E2 Bregt.
En toen geschiedde een mijlpaal in de geschiedenis van Gemo B dit seizoen. De Kompany van Gemo, de man van glas, de gouden knieband uit Goeferdinge, mister 100% zag in de vijftiende wedstrijd van zijn seizoen zijn ongeslagen reeks abrupt afgebroken worden door E0 Jarne. Een vrij nonchalante speler maar toch resultaat gericht. 9-3!

Samantha en Glenn konden hun wedstrijdavond afsluiten met alweer een overwinning. De tegenstanders gaven zich niet gewonnen, ze bleven voor ieder punt gaan maar toch was het niveauverschil duidelijk merkbaar. 11-3!

Ook al was de buit al lang binnen, Sam en Kristof verschenen met dezelfde geconcentreerde blikken aan tafel zoals Mohammed Ali destijds menig tegenstander KO mepte. In de kantine was de tweede ploeg van Galmaarden, die het tegen onze E-ploeg opnam, nogal vrij enthousiast aan het supporteren voor Jarne. Het was als een stier op een rode doek voor Sam. Zijn spel werd agressiever en met de quote van de avond “alster ier nog enen op die ruite klopt vliegt mijn pallet door da venster he” en hij maakte zijn tegenstander met 3-1 in. Kristof maakte er nog een kraker van in zijn laatste wedstrijd. Tafeltennis van bijzonder hoog niveau langs beide zijden. Met een tafelspel zoals de processie van Echternach, 1 stap naar voor en 2 stappen naar achter, counterde Kristof iedere aanval van Bregt. Het effect dat Kristof meegaf dwong zijn tegenstander toch meermaals in de fout. Wat leek op makkelijk afslaan eindigde met een bal in de net of over tafel. Maar het was een evenwichtige wedstrijd. 09-11 in set 4 en de belle was alweer een feit. “Van voor, naar achter, van links naar rechts, van boven naar onder van links naar rechts…” het typeert het spel van onze whiskykenner. Een applauswaardige wedstrijd sloot hij met winst af zodoende dat de eindstand op het bord mooi prijkte: 13-3!

Congrats and kisses from the captain boys and girl!

De avond werd in stijl afgesloten bij onze hoofdsponsor @KuDa. Daisy had warm eten voorzien voor alle ploegen en de tegenstanders. De spaghetti werd verorberd, lees: laat 40 St. Bernardhonden los in huis op 1 kommetje vlees, en de complimenten aan Daisy waren meer dan terecht. Een orgasme voor de smaakpapillen, oprechte dank!
12 kg pasta en 60 kg spaghettisaus werden verdeeld over alle magen. Op, op, alles was op!
Na het traditioneel benuttigen van de nodige dranken, en laat mij gerust reclame maken voor kasteelbier Rouge, enkele partijtjes darts en poolbiljart en vooral heel veel gelach en plezier sloten de laatste enkelingen, met Gemo B op kop, de keet en trokken zij omstreeks 06.00u op de morgen huiswaarts.
Deze prachtige club is zoveel meer dan pingpongen alleen…

TTC GeMo C – TTC Kruibeke vzw E

TTC GeMo C nam het deze week op tegen Kruibeke E. Tom D6, Koen E2, Jurgen E4 en Bruno E4 speelden tegen Keano E0, Viktor E4, Bart E6 en Wannes E6. Op papier een haalbare kaart, maar niets was minder waar.

De matchen werden ietwat later aangevat aangezien de tegenstanders een verkeerd adres hadden gebruikt.

Bruno en Jurgen mochten de eerste matchen aanvangen tegen Viktor en Keano. Keano bleek net iets sterker te zijn dan Jurgen, maar bij Bruno werd het een felbevochten match waarbij beide spelers zich mochten klaarstomen om de belle te spelen. Hierin trok Bruno aan het langste eind. Aan Tom en Koen om de stand verder uit te bouwen.

Tom won zijn match met 3-0 tegen Bart, Koen had moeite met het niet zo eenvoudige spel van Wannes maar kon de match winnend afsluiten met 3-1. In wedstrijd 5 en 6 verloren zowel Jurgen als Bruno hun match. Tussenstand 3-3.

De volgende 4 wedstrijden waren niet zo heel spannend en werden winnend afgesloten in het voordeel van de thuisploeg. Tom Cruise won al ‘cruisend’ zijn derde match. Koen verloor tegen Keano in een felbevochten belle. Tussenstand 8-4.

Aan Jurgen of Bruno om de overwinning binnen te halen. Die eer was voor Jurgen weggelegd die zijn valse start goed heeft gemaakt. Hij won zijn match tegen Bart terwijl de voorzitter moeite had met het spel van Wannes die de match won met 1-3.

In de 2 laatste wedstrijden bleken Keano en Viktor te sterk voor Tom en Koen en wonnen zo hun finalewedstrijd. Eindstand 9-7.

Na de match nodigden we de ploeg uit om bij onze hoofdsponsor Kuda iets te drinken en een lekkere spaghetti te verorberen.

TTC GeMo D – TTC Hamme I

Op zaterdag 12 oktober moesten de spelers van Gemo D terug vol aan de bak en dit tegen Hamme I. Gemo D stond paraat met Sabine Desmet E4, Glenn Machtelinckx E4, Robin De Pessemier E6 en Steppe Kevin E6.
Hamme kwam opdagen met Patrick E4, Brent E4, Enzo NG en Sam NG.

Robin begon zijn eerste match tegen Brent en ondanks zijn goede inzet verloor hij jammer genoeg met 0-3.
Kevin begon zijn eerste match tegen Patrick maar kon helaas niet veel beginnen tegen het verdedigende spel van zijn tegenstander en verloor met 0-3.

Sabine en Glenn hadden gelukkig niet echt veel moeite met hun tegenstanders en konden gemakkelijk hun matchen winnen en de ploeg terug naar 2-2 brengen.

Robin speelde zijn tweede match tegen Patrick en Kevin mocht deze keer aantreden tegen Brent, maar helaas konden geen van beide spelers hun match winnen.

Toen waren Sabine en Glenn weer aan de beurt en gelukkig konden wij terug rekenen op onze twee sterkhouders die terug wonnen en zo de ploeg terug brachten tot een 4-4 gelijkstand.

Na een korte pauze gingen we terug aan de slag en wonnen zowel Robin en Kevin hun derde match tegen Enzo en Sam zodat Gemo nu voorstond met 6-4.

Glenn die nog steeds warm stond door zijn eerdere twee overwinningen zette zijn prachtige streak verder en won ook zijn match tegen Patrick.
Sabine kon helaas niet op tegen de overmacht van Brent die nog geen wedstrijden had verloren en verloor haar match. Ze bleef wel vechten tot het einde, tussenstand 7-5 GeMo.

Robin en Kevin hadden bloed geroken want als zij hun volgende match wonnen zou hun ploeg de overwinning binnen halen. Met dit in hun achterhoofd wonnen ze elk hun match redelijk makkelijk.

Glenn zat vol goede moed toen hij aantrad tegen Brent. Helaas heeft hij niet kunnen winnen al speelde hij wel de spannendste set van die dag die hij helaas verloor met 16-18.
Sabine speelde haar laatste match tegen Patrick en wat een thriller was dat zeg? Sabine weerde zich kranig maar verloor helaas toch met 2-3. Eindstand 9-7.

TTC GeMo E – TTC Galmaarden F

Wij stonden aan de start met Christophe E6, Bart NG, Ritchie en Marino NG. De tegenstand stond aan de start met twee E6’en en twee NG’s. Het werd dus waarschijnlijk een moeilijke avond voor ons.

Bij de eerste wedstrijden verloren Bart en Marino beiden met 0-3. Er was er al meteen een kloof die we moesten dichten..

Ritchie kon in zijn eerste wedstrijd net niet winnen en verloor de belle. Christophe kon dan wel de belle naar zich toe trekken.

Terug de beurt aan Bart en Marino. Bart had terug geen antwoord op het sterke spel van zijn tegenstander. Marino begon ook goed maar moest ook toekijken hoe de punten telkens bij de tegenstander zijn score werden opgeteld. Tussenstand: 1-5.

Christophe kon dit keer de winst op de andere kant van het papier zien en verloor nipt de belle. Ritchie speelde terug sterk, won een set maar daar bleef het bij.

Bart en Marino wonnen zeer sterk hun volgende wedstrijden en brachten de tussenstand op 3-7

De volgende wedstrijden werden we gewoonweg overklast. Marino perste er in extremis nog een 5-setter uit maar ook voor hem mocht het niet baten..

We speelden goed maar krijgen steeds sterke spelers voor de kiezen. Toch geven we zeker niet op.
Op naar volgende week!