Speelweek 4

Deze week waren we terug actief op verplaatsing. Sommige ploegen waren zelfs maar één afrit verwijdert van Nederland. Toch een woordje van dank aan de chauffeurs die al onze spelers veilig ter plaatse brengen.

TTC HNO Assenede A – TTC GeMo A

GeMo A ondernam de helse tocht naar het hoge noorden om de strijd aan te gaan met de mannen van Assenede. Om de overwinning zeker binnen te halen, versterkte de jonge ploeg zich door Diego in te ruilen voor Maico.

Na het gewoonlijke gezeur over de vervelende tafels en de gebrekkige verlichting begonnen Yentl en Samuel aan hun eerste wedstrijd.
Na vier sets vol missers aan beide kanten stond Samuel twee-twee gelijk, wanneer hij zijn motor eindelijk aan de praat kreeg en de laatste set overtuigend binnensleepte. Yentl won zijn wedstrijd eenvoudig met drie tegen nul. Een opwarmertje. Zijn commentaar na de wedstrijd: “Was elke pingpongavond maar zonder Diego. Dit is pas genieten!”

Naar goede gewoonte startte Anthony vol moed aan zijn eerste wedstrijd, en naar goede gewoonte mocht hij na drie sets weer afdruipen. Of toch voor even. Maico keek vol bewondering naar de verwezenlijking van zijn nieuwe ploeggenoot en dacht dat het hem ook wel moest lukken om minstens even slecht te spelen. En zo geschiedde: drie sets later was de stand twee voor Assenede, twee voor GeMo.

De volgende wedstrijd van de avond ging vlotjes naar Yentl, nadat zijn tegenstander na één set al het hoofd liet hangen. De veteraan van onze A-ploeg nam kennelijk geen blad voor de mond en zei waar het op stond: “Wa ne zagevent.”
Met een wedstrijd van ongewoon laag niveau waarin Samuel nog net de minst slechte speler leek, zorgde hij voor de vierde overwinning van onze A-ploeg op die regenachtige vrijdagavond.

Wedstijd zeven bracht meer spanning. In de tweede belle van de avond trok Anthony aan het langste eind. De tegenstander gaf de schuld aan de geluksgoden, maar zag daarbij even over het hoofd dat ze hem minstens even gunstig geweest waren.
Maico vond in zijn tweede wedstrijd niet veel meer succes dan in zijn eerste, maar de voorsprong was een feit: drie tegen vijf!

Minder goed nieuws was er bij de volgende wedstrijden: Maico en Anthony verloren beiden, zonder setwinst, hun wedstrijden. Kwam vast door de vermoeiing …

Spanning en emoties waren er in de wedstrijden erna: Yentl kwam sterk terug van een nul-twee achterstand en liet iedereen zien hoe hij in zijn jonge jaren nog C0 werd. Hij liet heel GeMo wegdromen over de herrijzing van haar sterspeler. Ook Samuel keek snel tegen een één-twee achterstand aan door het sterke defensieve spel van zijn opponent. In set vier maakte onze jonge vedette de schakeling van zijn flitsend agressief spel naar een rustigere doch tactische aanpak. Zijn tegenstander kon hier geen antwoord op bieden en de twee volgende sets gingen onbetwist naar Samuel.

De verrassing van de avond kwam van de palet van Maico: met opbouwend tafeltennis en flitsen van genialiteit won hij drie-één tegen zijn veel hoger geklasseerde tegenstrever en haalde zo zijn tweede D4 van het seizoen binnen! (Later op de avond hoorden we Maico in de kleedkamer nog over zijn tegenstander zeggen: “He ain’t got nothing on me.” Wat een promotie naar de eerste ploeg met een jonge knaap kon doen!

De A-ploeg, alsook GeMo B en D die ook ter plekke waren voor hun wedstrijden tegen Assenede, bejubelden onze nieuwe held en verstikten hem met liefde. Knuffels en kussen werden uitgedeeld, en Maico beleefde de avond van zijn leven. Hij zette GeMo op match point, en Anthony kreeg de gelegenheid om het af te maken. Een spannende open wedstrijd vol snelle balwisselingen volgde, waarin Anthony in de beslissende set kracht putte uit de opmerkelijke prestatie van zijn jongere ploegmaat en erin slaagde de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De overwinning was binnen: vijf-negen!

Yentl won zijn laatste wedstrijd vlot in drie sets. Samuel had het moeilijk en verloor, ondanks opflakkeringen van zijn beroemde counterpunchspel, de eerste set. In een felbevochten tweede set waarin beide spelers in alle verwarring van de avond even vergeten waren dat de regels een aantal jaren aangepast werden en ze liever nog tot 21 verder speelden, vond Samuel het wel even sportief om de laatste wedstrijd nog aan de thuisploeg te geven: traditiegetrouw miste hij zijn eigen opslag op setpunt en onderging hij de rest van het potje. Eindstand: 6-10 voor onze Geraardsbergse topploeg.

Na zo’n lange avond waren onze tegenstanders uit Assenede nog zo attent om ons een grote stapel heerlijke croque-monsieurs aan te bieden; we danken hen voor de sportieve avond.

Volgende week: thuis tegen Wetteren, misschien weer met Diego, wie weet?

TTC HNO Assenede B – TTC GeMo B

Deze week werden we net als onze A- en D-ploeg verwacht in Assenede. Tegen de Nederlandse grens begot.
Echter moesten we het deze week zonder ons kanon, Kristof, doen. Het was dus met een bang hartje dat we vertrokken.

Onze opstelling was Sam D2, Samantha D6, Glenn D6 en we werden goed bijgestaan door Koen E2. Samen namen we het op tegen E0, E2, E2 en E4.
Op papier een haalbare kaart al zeiden we dit voor we begonnen op te warmen.
Al snel hadden we door dat de tafels zéér traag waren, de vloer plakkerig en hoorden we van alle kanten quotes als: “wat een stronttafels” en “hoelahoepzaal”.
Allemaal excuses natuurlijk, maar het waren wel dingen die je meenam in je komende wedstrijden.

Sam en Samantha stonden aan de start van hun eerste wedstrijd. De strijd kon beginnen.
Samantha veegde de E4 gediplomeerd van tafel. Sam was “de stronttafels” nog aan het verteren en kreeg 3-0 aangesmeerd tegen de E2. Het was het begin van een niet zo denderende avond.

Glenn en Koen aan de beurt. Glenn kon niet zo heel veel weerwerk bieden tegen de E0. Koen kon ook niet veel beginnen tegen de E2, tevens jeugdsensatie van Assende.
Zo was de tussenstand al snel 3-1.

Terug de beurt aan Sam en Samantha.
Sam was al een beetje bekomen en won redelijk simpel met 1-3 tegen de E4.
Samantha kreeg het moeilijk tegen de E2 maar door haar fysiek en mentaal verzet kon ze haar 5-setter afsluiten met winst.
Tussenstand teruggebracht naar 3-3.

Glenn deed zijn best maar moest naar eigen zeggen een octopus zijn om de netjes en kantjes van de tegenpartij, E2, te kunnen weergeven. Het werd 0-3.
Ook Koen kon nog niet in zijn spel komen tegen de E0 en ook hij verloor met 0-3.
De tegenpartij liep terug uit met 5-3.

Ze waren nog niet bekomen of mochten terug klaarstaan aan tafel.
Glenn begon heel sterk tegen de E4 en stond meteen 0-2 voor. Door een klein dipje kwam de tegenpartij terug tot 2-2.
“Ge moet hier gvd spelen met twee palletten” was het antwoord van Glenn op weer een hele reeks netten en kanten. Toch haalde hij de wedstrijd mooi binnen.
Koen speelde al wat beter tegen de E2 maar verloor terug zijn wedstrijd.
6-4, een mentaal kwetsbaar moment voor ons.

Sam en Samantha wonnen beiden hun wedstrijden met een 5-setter. Samantha beleefde haar avond. Pakt zij 4/4?
Sam sloot zijn wedstrijd af met een luide slagzin: “Ja dikken, me ulle stronttafels!!”
Tussenstand 6-6.

Alle ogen waren gericht op Glenn en Koen.
Allebei, mentaal gewapend tot aan hun (s)navel, schreeuwden ze elkaar naar de overwinning. Eindelijk eens een voorsprong voor ons 6-8.

Gelijkspel of winst. Dat was de opdracht van Sam en Samantha.
Allebei speelden ze terug een 5-setter. Sam droop gefrustreerd af terwijl Samantha heel kalm onze winst kon binnenhalen.
7-9 overwinning!!

Iedereen was blij maar ook er van overtuigd dat we door het oog van de naald waren gekropen.

Wat we gezien hebben deze avond: een verwarde Sam, een SUPER STERKE Samantha, een kotsende en mentaal gewapende Glenn en een heel sterke aanvallende Koen.

Uiteindelijk sloten we de avond gezellig af in de kantine. Toch willen we de tegenpartij bedanken voor de mooie wedstrijden al hoeft het volgende keer niet zo spannend te zijn.

TTC Nova Opdorp vzw D – TTC GeMo C

GeMo C werd verwacht in Buggenhout. Met Jurgen, Sabine, Bruno en Invalster Sandy stonden we klaar om onze clubkleuren te verdedigen. De tegenstand was niet van de poes en kwam voor de dag met D4, D6, E0 en E6. Moeilijk zou het hoe dan ook worden.

Sabine begon haar eerste wedstrijd tegen de E6 en haalde met een paar stoten binnen. Jurgen speelde al meteen een 5-setter maar greep naast winst.

De beurt nu aan Bruno en Sandy. Bruno had niet echt een antwoord op het sterke spel van de D4. Sandy speelde haar eerste wedstrijd in haar leven en was een hele beleving voor haar. Uiteraard verloor ze haar wedstrijd maar plezier vinden in competitie is een basisrecht.

De volgende vier wedstrijden waren niet zo heel spannen en de tegenpartij won telkens met relatief veel overmacht.

Bruno kon een tweede zege voor GeMo D binnenhalen tegen de E6. Verder speelde hij ook nog een sterke 5-setter die hij jammer genoeg verloor.

Het was niet de avond van Jurgen die net als Sandy geen enkele wedstrijd op zijn naam kon zetten.

De eindstand was uiteindelijk 14-2 in ons nadeel.

TTC HNO Assenede C – TTC GeMo D

TTC GeMo D speelde deze week op tegen HNO Assenede C.
Wij begonnen onze matchen met Glenn E4, Kevin E6,Robin E6 en onze Seretaris Gino NG.

Glenn en Kevin startte de avond goed met 2 overwinningen tegen (2 x NG). Glenn won met 0-3 en Kevin met 1-3.

Dan speelde Robin tegen een E2 en Gino tegen een E4. Zij verloren spijtig genoeg allebei hun matchen met 3-0. Gino zij dat hij zeker één match zou winnen en wou zelf opstappen als het hem niet zou lukken.

Glenn E4 won uiteindelijk 2 matchen tegen (2xNG) met 0-3. Spijtig genoeg verloor hij zijn twee laatste matchen tegen een E4 (3-0) en een E2 (3-0).

Kevin E6 won ook zijn 2 eerste matchen tegen (2xNG) met 1-3 en een 0-3 overwinning en speelde zeer sterk. Ook hij verloor zijn twee laatste matchen tegen de E2 (3-0) en tegen de E4 (3-0).

Robin E6 verloor zijn eerste twee matchen tegen E2(3-0) en tegen de E4(3-0). maar won zijn laatste twee matchen tegen (2xNG) met 0-3 en 2-3.

Gino verloor zijn twee eerste wedstrijden tegen een E4(3-0) en een E2(3-0). Zijn derde wedstrijd verloor hij met 3-0 maar hij wou zeker zijn laatste wedstrijd winnen. Gino kwam 0-1 voor maar snel werd het 1-1. Gino speelde sterk, vocht en had uiteindelijk zijn overwinning beet. Hij won met 1-3.

Uiteindelijk verloor Gemo D met 9-7 maar we hebben wel sterk gespeeld. We waren vooral opgelucht dat we onze speler/secretaris Gino niet kwijt zijn.

TTC Egmont Zottegem C – TTC GeMo E

GeMo E mocht op verplaatsing spelen tegen Zottegem C, in de Bevegemse vijvers te Zottegem.
Christophe ‘Kapitein Topspin’ Toursel, Jonas ‘Jongbloed’ Delhove, Bart ‘Biesjtjies’ Herremans en Marino ‘De Muur’ Moreels stonden tegenover een ijzersterk team met twee E2’s, E4 en E6. Ondanks de sterke tegenpartij bleef het moreel van de ploeg op peil en omstreeks 20u konden de matches aanvangen.

Jonas mocht beginnen met zijn eerste wedstrijd in 8 jaar. Voor hem, een veteraan met een zware aanval die evenwel vaak nonchalant gecounterd werd. Hoewel het een mooie eerste wedstrijd was, waar door ons veel potentieel en een goede aanval werd opgetekend, waren het de beginnersfouten en een gebrek aan training die ons fataal werden. Op het wedstrijdblad stond een mooi bevochten 11-7, 11-6 en 11-8.
Christophe kwam bij zijn match uit tegen een E4 met een moeilijk te doorgronden opslag. Het begin ging moeizaam maar Christophe, vond naargelang de match vorderde, iets meer durf en zelfvertrouwen. De bal flirtte iets te veel met het net en jammer genoeg voor Christophe meestal in zijn nadeel. Met 11-3, 11-6 en 11-9 verloor hij de tweede match.

In Marino’s eerste wedstrijd moest hij een antwoord zien te vinden op de snelle ballen die de tegenstander naar zijn speelveld mikte. Zoals steeds bleef hij rustig staande en sloeg de bal geconcentreerd terug. De tegenstander kende evenwel net iets te veel trucjes om door de muur te komen en won uiteindelijk snel de match.
Gewapend met een gloednieuw batje en een herwonnen dosis zelfvertrouwen kon Bart aan de slag tegen een E2. De eerste punten volgden al snel in zijn voordeel en brachten hem zelfs op voorsprong tot de tegenstand besliste om nog een tandje bij te steken. Bart had door dat ballen terugspelen naar de forehand dodelijk was maar kon zijn ritme en plaatsing niet helemaal terugvinden. Het angstvallig vermijden van die forehand bracht te veel stress met zich mee en hoewel er in de 2e en 3e set lange rally’s te zien waren kon hij het niet halen.

De volgende wedstrijden konden hun aanvang nemen en Christophe maakte in zijn wedstrijd goed gebruik van zijn topspin om punten te pakken. De vechtlust kwam opzetten maar zijn aanval kwam vaak net te kort om sets binnen te rijven.
In Jonas zijn tweede wedstrijd werd pas goed duidelijk dat een gebrek aan speeltijd hem geen goed deed. De tegenstand had stalen zenuwen, veel zelfvertrouwen en pakte probleemloos punten. Met 11-5,11-4,11-2 was het een moeilijke wedstrijd voor Jonas.

De volgende wedstrijden vingen goed aan voor ons. Bart wist in de eerste set de tegenstander, een E2, in de val te lokken en kon een paar prachtige punten maken. Even konden we dromen van een eerste set in ons voordeel en ook Dame Fortuna stond aan onze zijde toen de ballen net binnen vielen. De tegenpartij vond toch nog zijn evenwicht terug en overtroefde hem uiteindelijk met technisch sterk pingpong.
Marino stond in zijn wedstrijd sterk te verdedigen maar kon te weinig punten pakken. Tussenstand was momenteel 8-0.

Bart mocht na een deugddoende pauze weer aan bak. We zagen een echte thrillermatch! De eerste set was van hoog niveau en hij maakte prachtige en slimme punten. De tweede set werd gecontroleerd door de tegenstander maar de derde set werd opnieuw sterk bevochten. Het zelfvertrouwen piekte en de zenuwen konden onder controle gehouden worden. Echter de tafel aan de andere was net te kort en hij verloor pijnlijk de match met 11-9, 11-7, 11-9.
De tiende match was voor Marino. De tegenspeler, ervaren en sympathiek, gaf goede tips en liet Marino het beste uit zichzelf halen. Bijna hadden we de tweede set binnen maar het net besliste daar anders over. Een mooie 11-7, 12-10 en 11-6 en waardevolle feedback sierden deze match.

Match elf en twaalf waren opnieuw tegen de beide E2’s. Jonas en Christophe maakten beiden net iets te veel foutjes, al maakten ze dit goed door een paar punten te maken met hun aanval. Rally’s werden net iets te vaak beslecht met het net als spelbreker.

Marino kwam mooi opzetten in zijn laatste match en maakte punten met zijn aanval. Bart heeft mooi gevochten tegen de dodelijkste linkshandige rughand van de avond. Hij vond, naargelang de wedstrijd vorderde, meer en meer strijdlust wat zich uitte in een stijgend puntentotaal. Ondanks zenuwslopende rally’s kon hij de derde set ook niet binnenrijven.

Intussen sloeg de vermoeidheid toe en hadden ook Jonas en Christophe hun beste tijd gehad. Jonas spartelde in alle jeugdigheid, in zijn tweede set nog even tegen maar kon de set niet pakken. Christophe kon zijn aanval niet terugvinden.

Ondanks de spannende avond, massa’s potentieel, stijgend zelfvertrouwen en sublieme speltactiek eindigden we met een 16-0 verlies. Maar zoals steeds, GeMo E geeft het niet op. Volgende week een nieuwe kans!