Speelweek 2

De wedstrijden van deze week werden gespeeld op verplaatsing, wat voor sommige van onze spelers toch wat frustraties met zich meebracht.
Onze resultaten waren dan ook deze week wat minder maar daarom laten we ons hoofd niet hangen.

KTTC Eikenlo-Eeklo vzw B – TTC GeMo A

Deze week werden we, net zoals onze C-ploeg, verwacht bij TTC Eikenlo (Eeklo).
De thuisploeg trad aan met C4, C4, C6 en E4. Aangezien Anthony deze week niet kon spelen werd hij vervangen door Sam uit de B-ploeg. Wij stonden dus aan de start met C2, C2, C4 en D2.

De opwarming begon en al snel hadden we door dat het relatief “trage” tafels waren om op te spelen. Ook de vloer, in de vorm van OSB-platen, was alles behalve uitstekend om je op te verplaatsen. Uiteindelijk allemaal excuses want het is nog steeds je eigen spel dat telt.

Diego en Samuel begonnen aan hun eerste twee wedstrijden tegen C6 en E4 en wonnen deze relatief gemakkelijk. Diego klopte af op 1-3 en Samuel op 0-3.

Yentl en Sam hadden net iets meer problemen met de twee C4’s. Yentl had moeite met de lange opslagen en het agressieve spel. Hij verloor nipt de belle.
Sam stond aan de start met een nagelnieuw houtje en vellen dus was het nog heel wat zoeken naar het juiste balgevoel. Uiteindelijk speelde hij redelijk goed maar zoals verwacht verloor hij met 1-3.

Terug de beurt aan Diego en Samuel om terug wat voorsprong uit te diepen.
Zij droogden elk hun tegenstander af met 0-3. Alle hup, terug wat marge…

Yentl verloor opnieuw maar nu met 0-3 tegen de C4, het beloofde niet zijn avond te worden. Ook Sam kon niet meer doen dan 1-3 tegen de C4.

Na een korte adempauze was het terug aan Yentl en Sam.

Yentl kon eindelijk zijn ritme vinden en won zoals verwacht tegen de E4 met 1-3.
Sam verloor ook tegen de C6. Sam verklaarde achteraf dat het ethisch niet verantwoord is om te spelen met een palet die spikkeldiarree bevat, noppen zoals ze zeggen.

Dit gezegd zijnde begonnen Diego en Samuel aan hun volgende wedstrijden.
Allebei verloren ze nipt in de belle tegen de twee C4’s.

Yentl won redelijk gemakkelijk tegen de C6 en ook Sam deed zijn werk en won eenvoudig van de E4. Tussenstand 7-7. Winst, gelijkspel of verlies lag in de handen van Diego en Samuel. Het beloofde spannende wedstrijden te worden.

Diego won in de belle van de C4 en dus was het met argusogen kijken naar Samuel die ook de belle aan het spelen was. Nipt en met wat tegenslag verloor Samuel van de C4.

De einduitslag stond vast en het werd uiteindelijk 8-8. Is dit een trend voor ons als A-ploeg???? Laat ons hopen van niet.

De avond werd plezant afgesloten met nog enkele leuke anekdotes over winkelen met vrouwen en hoe mannen vrouwen “zogezegd” moeten aanvullen en aanvoelen…
Kortom, zaken die iedereen kent, vooral de mannen.

TTC Temse C – TTC GeMo B

Wij waren er weer klaar voor om een wedstrijdje pingpong te gaan spelen en deze avond was het op verplaatsing bij TTC Temse. Het is een kleine warme zaal maar wel vriendelijke tegenspelers. De B-ploeg had als opstelling Kristof D4, Samantha D6, Glenn D6 en Koen E2. We stonden terug klaar om er tegenaan te gaan.

Tijdens de opwarming had onze 3de man het toch wat moeilijk om zich te gaan concentreren, en maakte alweer vele grapjes, maar klokslag 20u15 zaten de spelers vol energie en konden ze van start gaan.


De eerste wedstrijden werden gespeeld door Kristof en Samantha die vlekkenloos speelden en al meteen de 0-2 maken, de sfeer zat er terug goed in wat heel normaal is voor onze B-ploeg.

Onze volgende spelers maakten zich klaar om de wedstrijd te spelen, Glenn en Koen gingen er volledig voor. Glenn maakte winst met een zege van 0-3 tegen een E0, Koen had het dan net iets moeilijker tegen de E4 tijdens deze match en verloor met 3-1, aan de vechtlust lag het zeker niet.

Kristof en Samantha stonden alweer paraat aan hun tafel en wonnen beiden zeer vlot met elk 0-3 winst. De ploeg stond op dit moment al voor met 1-5.

Glenn en Koen gaven hun volledig tijdens de volgende 4 matchen en wonnen beiden hun wedstrijden, dit maakte de stand 1-9.

Na eventjes stil gezeten te hebben was het dan terug de beurt aan Kristof en Samantha, ze wonnen beiden hun match maar Kristof moest toch even zijn tenen uitkuisen voor deze match tegen de E4 maar haalde het nog en maakt 1-3 winst.

Koen zag het al goed zitten en stond hevig aan de tafel klaar. Hij speelde dan ook super goed en maakte winst met 0-3. Glenn stond ook stevig in zijn schoenen en smeet hem volledig in deze match. Hij verbaasde zichzelf en smasht zich erop los tijdens een spannende rally met zijn tegenspeler. Glenn won deze match tegen de E6 en dit bracht de score voor de B-ploeg op 1-13.

De 2 laatste matchen waren in zicht, Kristof tankte nog snel eventjes bij en won deze match met weinig moeite en was tevreden van zijn avond.
Samantha speelde haar laatste match tegen E4 maar kreeg het moeilijk en stond al meteen 2-0 achter in de sets. Door de vechtlust van deze sterke dame die een opperste concentratie had kwam ze bij tot 2-2. Samantha was door het oog van de naald gekropen maar door haar vechtlust had ze haar tegenstander verslaan met 2-3. Een topprestatie en een zeer goed gevoel voor de ploeg.

De B-ploeg was zeer tevreden met de overwinning van 1-15. Fantastisch gedaan, we waren trots op elkaar!

KTTC Eikenlo-Eeklo vzw C – TTC GeMo C

TTC GeMo C moest, net zoals TTC GeMo A, op bezoek bij KTTC Eikenlo.
Doordat er enkele afwezigen waren in de hogere ploegen bij TTC GeMo, moest een verzwakte C ploeg er het beste proberen van te maken.
De ploeg werd vertegenwoordigd door Maico, Jurgen Sabine en Gino met als klassementen E2, E4, E4 en NG.

De ploeg van KTTC Eikenlo trad aan met de klassementen D4, E0, E0 en E0. Wat op papier een duidelijk sterkere ploeg is.
Ondanks het klassementenverschil werden er pittige duels uitgevochten.

Het werd een avondje van “net niet” voor GeMo C want Lady Fortuna had duidelijk de kant van KTTC Eikenlo gekozen. Na het zoveelste “kantje” en “netje” voor de thuisploeg kwamen de frustraties boven bij de spelers van GeMo C.

Maico haalde niet zijn gewenst spelniveau. Hij speelde 2 “belles” waarvan hij er 1 kon winnen. De eer van de ploeg was hiermee gered.

Jurgen speelde goede wedstrijden maar miste het tikkeltje geluk. Ook hij speelde 2 “belles”, maar verloor ze allebei.

Bij Sabine en Gino was het klasseverschil duidelijker. Desondanks speelde Sabine toch een “belle” die ze ook spijtig genoeg verloor.

De uitslag 15 – 1 geeft de indruk dat het een gemakkelijke overwinning was voor de thuisploeg, maar dit was geenzins het geval. Van de 16 wedstrijden die er werden gespeeld, waren er 6 “3 setters”, 5 “4 setters” en 5 belles. Het beloofd in ieder geval een spannende terugwedstrijd te worden wanneer GeMo C op volle sterkte kan aantreden.

TTC Stekene VZW I – TTC GeMo D

Wij, TTC GeMo D, speelden met Bruno E4, Kevin E6, Robin E6 en Christophe E6. De tegenpartij speelde met E6, E6, E6 en NG.

De eerste 2 wedstrijden waren slecht begonnen want we hadden meteen een achterstand. Bruno behaalde een 3-1 en Christophe behaalde een 3-0 .

Kevin won met 0-3 en Robin zette de stand bijna terug gelijk maar verloor toch noch nipt in de belle.

Terug aan Bruno en Christophe. Bruno won met 0-3 en Christophe had goed gespeeld maar verloor toch.

Robin had zich, in zijn volgende wedstrijd, goed herpakt en won met 0-3. Kevin verloor met 3-0.

Het was opnieuw de beurt aan Robin en hij won met 0-3. De wedstrijd van Kevin ging gelijk op. Hij had even een dipje maar met de steun van de ploegmaten kon hij de zege wel binnenhalen.

Bruno verloor zijn volgende match met 3-0. Christophe verloor ook met 3-0 al schol het telkens niet veel.

Kevin’s laatste wedstrijd was zeer spannend en ook hier kon hij terug de zege binnenhalen. Er was zelfs een zeer lange set van 20-22. Robin verloor jammer genoeg zijn laatste match met 3-0.

Christophe verloor ook zijn laatste wedstrijd met 3-0 maar heeft heel sterk gespeeld deze avond. Bruno won zijn laatste match met 2-3, al had hij het niet makkelijk.

Einduitslag uiteindelijk 9-7.
We hadden verloren maar al bij al heel sterk gespeeld We waren fier op elkaar..

TTC Deinze vzw I – TTC GeMo E

GeMo E speelde met Ritchie, Bart, Kurt en Marino en mocht voor de eerste uit-wedstrijd van het seizoen aantreden in de sporthal van Palaestra te Deinze . Voor Kurt en Marino beloofde het alvast een spannende avond te worden. (De eerste echte competitiematchen na een jarenlange stop). Bij het opwarmen zat de sfeer er reeds goed in en konden de meeste zenuwen met een grap en grol onderdrukt worden. Ook de tegenstand en de supporters konden onze sympathieke ploeg wel waarderen.

Omstreeks 20.00u konden de eerste twee wedstrijden hun aanvang nemen. Ritchie kon na een mindere start zijn gekende aanval terug vinden en sloot de 5-setter af met winst. Bart had geen weerwerk tegen het kappen en moest met verlies de tafel verlaten.

Marino speelde op zijn beurt een verdienstelijke eerste match en ook Kurt verdedigde goed tegen een sterke speler. Echter de stand bleef in het voordeel van de thuisploeg met 3-1.

De volgende matchen volgden een zelfde elan. TTC Deinze, met zijn goed getrainde spelers, kreeg vaak de bovenhand in het spel: de verdediging was sterk, de aanvallen snel en krachtig. Onze mannen bleven verbeten verdedigen en maakten een paar prachtige punten waarvan zelfs de tegenstand onder de indruk raakte. Uiteindelijk pakten ook Bart en Marino een match en werd de avond afgesloten met een 13-3 verlies.

Dit demotiveerde de ploeg echter niet, de vastberadenheid om op training te werken aan bepaalde pijnpunten en de volgende wedstrijd beter te doen waren het onderwerp van gesprek bij het einde van de wedstrijddag.