Speelweek 16

De Orchidee Wetteren A – TTC GeMo A

—Wordt later gepubliceerd—

TTC Galmaarden D – TTC GeMo B

Vandaag werden we verwacht bij TTC Galmaarden. Wij stonden met onze vaste ploeg aan de start, de ene al wat vroeger dan de andere. Als tegenstanders kregen we voorgeschoteld: Jarne E0, Bregt E2, Francis E4 en Torre NG.

Sam stond klaar voor zijn eerste wedstrijd na een balletje of twee te slaan. Hij werkte tot laat en was maar nipt in Galmaarden geraakt. Desalnietemin won hij zijn wedstrijd tegen Francis met een 5-setter.
Kristof begon tegen Torre en ondervond geen problemen.

Samantha begon tegen Jarne. Na een geweningsset knalde ze de ballen op alle mogelijke paatsen. Jarne werd een beetje overdonderd had ik de indruk. Ze maakte het af met 1-3.
Glenn mocht tegen Bregt beginnen. Er was heel veel balwisseling en gevloek vanuit ons kamp. Glenn stampte de stabilisé vanonder de tegels tijdens zijn opslagen waardoor hij later op de avond last kreeg in zijn rug. Uiteindelijk bleek Bregt te sterk en werd het 1-3. Tussenstand: 1-3

Opnieuw aan Sam en Kristof.
Sam ondervond net als Kristof ook geen problemen tegen Torre.
Kristof had het een beetje lastig tegen de ambetante rubber van Francis. Uiteindelijk bleek hij wel de sterkste van de twee.

Samantha toonde Bregt alle hoeken van de tafel al speelden ze beiden zeer sterk.
Samantha won met 1-3.
Het was de avond niet van Glenn. Netjes, kantjes, etc… hij kreeg het allemaal breed op zijn boterhammeke gesmeerd. Tegen Jarne was het niet anders en uiteindelijk verloor hij de belle.
Tussenstand: 2-6

Weinig recuperatie voor onze derde en vierde vrouw/man.
Samantha speelde een snel wedstrijdje tegen Torre. Weinig speciaals.
Glenn daarentegen had het lastig tegen Francis. In de belle had hij weer de nodige netjes en kantjes tegen waarna hij plots een halve spreidstand uit zijn benen sleurde. Een klassebak die zijn balletverleden niet kan wegsteken.
Francis was niet onder de indruk en haalde de wedstrijd toch binnen.

Sam had het moeilijk tegen Bregt. Ook hij kreeg nu de nodige netjes tegen en dit resulteerde uiteindelijk in een nederlaag met 2-3.
Ook Kristof speelde mooie punten tegen Jarne maar ook voor hem draaide de belle anders uit.

Samanha werkte haar laatste match rustig af tegen Francis. Zij had geen enkel probleem met Francis zijn leuk rubbertje.
Glenn won al mankend zijn laatste wedstrijdje tegen Torre.

Sam won zijn laatste wedstrijd, net als thuis, heel overtuigend van Jarne.
Kristof werd droog afgedroogd door Bregt met 3-0.

Eindstand: 6-10

Er werd ons een heerlijke soort spaghetti/groentenmix met gehaktballen voorgeschoteld. Complimenten voor Francis!!
Toen Glenn over zijn werk begon kon Kristof het niet laten om even Glenn op zijn paard te zetten.
Waren het nu vergelijkingstesten of smaaktesten? Een discussie van ruim één uur of misschien langer. Van servietten tot kersensap, alles kwam zowat aan bod. Misschien weten we tegen volgende week het antwoord.

TTC Kruibeke vzw E – TTC GeMo C

Op vrijdagavond trokken we met met een gehavende ploeg naar Kruibeke.
Koen melde zich ziek (met geldig ziektebriefje dat jammer genoeg niet aanvaard werd) en Jurgen speelde zijn eerste wedstrijd na een lange tijd out te zijn.
Een sterke Tom won verdiend drie wedstrijden. Jurgen en Maico pikten elk één wedstrijdje mee.
Dit bracht de eindstand op 11-5.

Na de match kregen we heerlijke pizza voorgeschoteld. Voor Tom en Maico was dit goed om een laagje te leggen want ze gingen samen Antwerpen nog wat verkennen.

TTC Hamme I – TTC GeMo D

Wij kwamen aan in in Hamme met volgende opstelling: Bruno E4, Sabine E4, Kevin E6 en Sandy NG. We kregen twee E6’en en twee NG’s voorgeschoteld.

We gingen goed van start want Bruno en Sabine wonnen meteen de eerste twee wedstrijden.
Verder deden Bruno en Sabine het zéér goed met elk drie gewonnen wedstrijden.
Kevin kon ook twee mooie wedstrijden binnenhalen.
Sandy probeerde goed mee te spelen maar de tegenstand was helaas te sterk.

Desalniettemin wonnen speelden we toch mooi gelijk: 8-8

TTC Galmaarden F – TTC GeMo E

Op Valentijnsavond mocht GeMo E zich aanbieden bij Galmaarden F voor een hartstochtelijk potje pingpong. De sfeer zat bij het begin reeds goed en het weerzien met oude bekenden gaf sommigen een extra boost.
Aan de tafels stonden Jan (E4), Erwin (E6), Ludo (E6) en Alberte (NG) tegenover Christophe (E6), Jonas (NG), Bart (NG) en Marino (NG).

Omstreeks kwart na 8 ’s avonds konden de eerste twee partijen van start gaan.
Alberte mocht het opnemen tegen Jonas, die probleemloos de tegenstand neutraliseerde en in drie sets won.
Ludo mocht starten tegen Christophe, die een mooie tweede set pakte maar helaas het
onderspit moest delven in de drie andere sets.

Erwin speelde Marino naar huis en ook Bart wist geen weg met de hoogst geklasseerde van de avond: Jan.

Het stond 3-1 toen de tweede ronde van start ging en zowel Christophe als Jonas hadden een moeilijke wedstrijd. Even werd gevreesd voor een blessure toen Jonas achterover neer ging maar gelukkig kan onze jonge revelatie tegen een stootje. Het spel was traag en oppervlakkig, het type dat geen van beiden echt lag. Veel verder dan een setje pakken zat er niet in.

Ook bij Bart en Marino ging het niet zoals gepland. Bart vocht de eerste twee sets voor ieder punt maar een verstuikte enkel beslechtte de derde set en de winst was alweer voor de thuisploeg. Tussenstand 7-1.

Na de rust mocht Alberte het opnemen tegen Bart die al snel haar spel door had. Na twee sets vlot te pakken liet hij zich verrassen in de derde set. Echter kwam zijn vechtlust terug en hij trok de winst naar zich toe in de vierde set.
Ludo had het niet makkelijk tegen Marino die vooral in de derde set liet zien hoezeer hij gegroeid was in de loop van het seizoen. Helaas werd het geen winst.

In zijn match tegen Erwin vond Christophe zichzelf weer wat terug. Met de eerste set binnen begonnen we te hopen op winst maar Erwin liet zich niet doen en smashte zichzelf naar de overwinning.
Jonas was in zijn nopjes tegen de E4 van Galmaarden F en raasde naar winst met 7-11,
4-11 en 3-11. Onze punten groeiden gestaag naar 9-3.

De laatste matches van Marino en Bart waren echte toppers. Marino trok de belle naar zich toe tegen Alberte en Bart kon Ludo verrassen door krachtig en zelfzeker uit de hoek te komen en snelle punten te pakken.

Ook Jonas speelde erg gefocust en haalde het in 4 sets.
Christophe vocht als een leeuw in zijn laatste, lange match. Krachtige aanvallen, slimme plaatsing en herwonnen goesting mochten echter niet baten tegen het inzicht van Jan. Ondanks verlies was het een genot om zien.
Meer van dat!

We eindigden de avond met een verdienstelijke 10-6 en een bord heerlijke pasta met balletjes om
duimen en vingers af te likken.