Speelweek 15

TTC GeMo A – TTC HNO Assenede A

Op 1 februari speelde GEMO A een thuismatch tegen de laatste in de reeks 2de provinciale, HNO Assenede B. GEMO A wist al op voorhand dat het een relatief makkelijke avond ging worden en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn.

Klokslag 19u00, het is tijd om te beginnen spelen, maar dit keer lukte dit niet omdat we ongeveer 5-10min moesten wachten op de vierde man, Anthony. Nadat Anthony arriveerde, konden we aan de eerste matchen beginnen. Als eerste waren Anthony en Maico aan de beurt. Maico mocht nog eens invallen in de A-ploeg en hij was daar wel tevreden mee, maar de avond was slecht begonnen voor Anthony en Maico waardoor ze beiden hun wedstrijd verloren met 0 tegen 3.

De eerste twee matchen zitten erop waarop het nu de beurt is aan de twee sterspelers van de club: Diego en zijn broertje Samuel. Het was duidelijk dat ze beiden in vorm waren en dat bleek ook zo te zijn. Ze wonnen hun wedstrijden met gemak: 3-0 voor Diego en ook voor “his little brother”.

De daaropvolgende wedstrijden van Anthony en Maico resulteerden in een nederlaag. Het mocht niet zijn voor Anthony. Nochtans begon hij zijn wedstrijd uitstekend. Hij won de 1ste set van de wedstrijd, maar toen heeft hij het een beetje laten afweten. Hij verloor dan nog de match met 1-3. Voor Maico zat er niets in in zijn 2e wedstrijd. Hij verloor kansloos met 0-3.

De 2de wedstrijd van de twee broers was een gemakkelijke opgave. Bij Diego ging het iets vlotter dan bij Samuel. Diego gaf zijn tegenstander geen kans en versloeg zijn tegenstander opnieuw met 3-0. Samuel had het iets moeilijker dan zijn vorige wedstrijd maar hij won wel met 3-1.

Anthony zijn 3de wedstrijd was beter, veel beter dan de andere twee wedstrijden. Hij begon goed en had de eerste set gewonnen. Hij liet een steekje laten vallen in de tweede set, maar in de derde en vierde set heeft Anthony zijn tegenstander genadeloos afgeslacht. Maico verloor zijn 3de wedstrijd. Het leek alsof Maico zijn avond niet had, maar hij had al zijn zinnen gezet op zijn laatste wedstrijd. De 3de wedstrijd verloor hij ook met 0-3.

Samuel had het tijdens zijn 3de wedstrijd ietwat moeilijker dan tijdens de vorige twee wedstrijden. Hij was niet zo goed van start gegaan waardoor hij de 1ste twee sets nipt verloor. Tijdens de 3de set had hij zich herpakt en won deze dan uiteindelijk ook. Jammer genoeg mocht het niet baten in de vierde set want deze verloor hij met 9-11. Hij verloor zijn wedstrijd uiteindelijk met 1-3. Voor Diego bleek het een makkelijke avond te zijn. Hij heeft zijn tegenstander afgemat met 3-0.

Anthony wou zeer graag ook zijn laatste wedstrijd winnen. En dit deed hij ook. Hij won de wedstrijd met 3-1, net zoals zijn vorige wedstrijd. Voor Maico zijn laatste wedstrijd moest hij alles uit de kast halen om de ploeg toch nog “content” te stellen. Maico heeft ook zijn best gedaan en dat bracht resultaat op. Hij won ook zijn laatste wedstrijd met 3-1.

Voor de twee laatste wedstrijden van de avond was het kijken naar Diego en Samuel. Diego wou zijn reeks overwinningen voortzetten naar zijn laatste wedstrijd. Hij had in zijn laatste wedstijd het iets moeilijker dan verwacht. Zelfs de beste speler kan al eens een set verliezen, maar hij won nog wel met 3-1. Samuel had het tijdens zijn laatste wedstrijd niet zo gemakkelijk. Toch wist hij dat hij zich moest herpakken en dat deed hij ook en met resultaat. Hij won ook zijn laatste wedstrijd met 3-1. GEMO A had een geweldige avond en won met 10-6. Op naar volgende week!

TTC GeMo B – TTC HNO Assenede B (Titelwedstrijd)

Speeldag 15. Een speeldag die uitermate belangrijk was voor de B-ploeg uit de stad met het oudste “manneken pis”. Deze avond zou er een enorme stap voorwaarts richting titel kunnen gezet worden, of het kon eindigen in mineur met het verlies van de eerste plaats, het abrupte einde van een fantastische zegereeks en hoogstwaarschijnlijk geen kampioenstitel. Hoe deze thriller verliep kunt u zo meteen stap voor stap meevolgen.

Ten huize Matté – Van den Driessche was afgelopen week de sfeer te snijden. Het belang van deze wedstrijd werd naarmate de dagen verliepen steeds duidelijker. Gemo B kon rekenen op zijn sterkste veldbezetting maar deze had heel wat voeten in de aarde. Het was al een paar weken gekend dat eerste man Sam deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan.
Naarmate de clash dichterbij kwam steeg ook de paniek in het Geraardsbergse kamp als een suikerspiegel de lucht in. Maar wat toen gebeurde was van ongeziene makelij. Een mirakel dat zich destijds enkel in Lourdes had afgespeeld, een orakel dat de situatie zou veranderen, een kentering die Gemo B met vertrouwen deed afzakken naar de topper: Sam en zijn eeuwige liefde Saskia onderbraken hun weekendje Antwerpen en lieten zelfs een betaald concert aan zich voorbij gaan om de ploeg en club niet in de steek te laten. Een sterk staaltje van vriendschap en toewijding! Een kenmerk typerend voor TTC Triumph Gemo!

Assenede was maar met 1 doel naar het verre Geraardsbergen afgezakt. De overwinning binnenhalen en de eerste plaats veroveren. Hun ploegopstelling loog er niet om! 2e provinciale speler Bjorn (D4) werd als 1e man op het wedstrijdblad gezet. Dan een man zo groot als de legendarische Goliath, met name Bernard (D6), werd de 2e man. Er was ook internationaal gezelschap. Hun 3e man Roger (E0) kwam uit het hoge noorden om als Nederlander de Geraardsbergenaren een poepie te laten ruiken. Als 4e man stond Alexander (E2), het wonderkind van Assenede, opgesteld om het lijstje te vervolledigen.

De zenuwen waren fameus gespannen. Kristof was één en al zen alsof hij net een overdosis aan yogasessies achter de rug had. Sam zag lijkbleek van de stress en kon het niet onder stoelen of banken steken dat het een belangrijke avond ging worden. Ook de immers altijd rustige Samantha wist plots niet meer waar te lopen van de zenuwachtigheid. En Glenn, tja Glenn, die wordt al nerveus bij het zien van zijn pingpongzak, hoe zou die zich dus gevoeld hebben?

Glenn kon in zijn eerste match terugkijken op geen al te slechte wedstrijd maar tegen een man met de armwijdte van een Boeiing 747 moest hij met 3-1 de duimen leggen. Samantha sloeg in haar beginmatch weer alsof ze in een hete, bezwete zomer met een vliegenmepper een bende agressieve insecten op afstand diende te houden. Na een 2-1 achterstand versierde ze een belle waarin ze snel 8-2 voorstond. Buit binnen! Wacht! Bjorn kwam terug tot 10-9… Samantha haalde dan toch de belle binnen met het kleinste verschil. Sam en Glenn hadden bijna een defibrillator nodig! “1-1 is beter dan 0-2, komaan!”, waren de oppeppende woorden van Samantha gericht naar de ploeg.

Kristof speelde een dijk van een wedstrijd tegen het met Aziatisch bloed gezegende talent Alexander maar verloor met 3-1. Sam speelde de druk van zich af en deed waarvoor hij gekomen was. Winnen!

Vervolgens speelde Glenn echt een schitterende wedstrijd tegen 1e man Bjorn. Hij stond 2-0 voor en verloor de 3e set met 12-10 om dan nipt in de belle kopje onder te gaan met 11-8. Samantha had klaarblijkelijk weinig moeite met de octopusarmen van Bernard en maakte met 3-0 calamares van haar tegenstander. Achteraf verklapte Bernard alle tactieken geprobeerd te hebben om de snelheid uit het spel van Samantha te halen maar deze wonderdame liet haar niet uit haar lood slaan en haalde dus alvast 2 op 2. Een 3-3 gelijkstand.

Kristof speelde vervolgens een fenomenale wedstrijd tegen onze noorderbuur. Hij bracht ballen terug van heel ver achter zijn tafel die bij de tegenstander de wenkbrauwen deden fronsen van ongeloof om vervolgens met de losse pols af te pletsen. “Vechten tegen de bierkaai”, meer zat er voor de sympathieke Hollander niet in. Sam begon heel geconcentreerd aan zijn wedstrijd tegen Alexander. In het hoge noorden won hij nog nipt de belle van deze jongeman. Vandaag was het klassementsverschil duidelijk merkbaar. Sam liet zijn opponent geen seconde in de wedstrijd komen en gunde het jonge talent geen set. Zijn quote was een bevrijding voor de ploeg: “Ja, we hebben een kloof!” 5-3!

Glenn deed in zijn 3e wedstrijd wat van hem verwacht werd. Hij won in 3 spannende sets met 19-17, 11-9, 11-9. Samantha kon met haar krachtige contraslagen er alweer voor zorgen dat haar tegenstander niet in de wedstrijd kwam. Zij won oververdiend. 7-3!

In zijn 3e wedstrijd speelde Kristof alweer een oogstrelende wedstrijd maar het mocht niet baten. Hij verloor de belle in een wedstrijd waarin hij trekkebenend toch eventjes op adem moest komen na een kramp in de kuit. Was dit een teken van verzuring of een tekort aan gerstenat? Sam speelde alweer als een 1e man waardig. Een rots in de branding, een man waar je Rome kon op bouwen. Met de koelbloedigheid van een technieker, de finesse van een patéproducent maar vooral met de klasse van een buschauffeur liet hij zijn opponent met 3-0 afdruipen. We konden niet meer verliezen want de 8-4 was een feit!

Glenn speelde in zijn laatste wedstrijd echt steengoed en blokte het aanvallende spel van Alexander vrij makkelijk. Maar Glenn en belles, het blijkt geen geslaagd huwelijk. Met het kleinste verschil moest hij ook deze belle aan zich teniet laten gaan. Samantha maakte inmiddels kibbeling van haar Nederlandse tegenstander. India had moeder Theresa, Nederland had Mata Hari, Egypte had Cleopatra en Engeland had Margaret Thatcher maar onze Iron Lady komt uit Geraardsbergen en luistert naar de naam Samantha Van den Driessche. 4 op 4 en heldin van TTC Gemo! De 9 was binnen en Gemo kon dus niet meer verliezen deze avond!

De laatste 2 wedstrijden waren, hoe kan het ook anders, zo typerend voor de B-ploeg: een belle. Kristof remonteerde schitterend een 2-0 achterstand maar moest met het kleinste verschil het hoofd buigen. 12-10 voor de reus uit Assenede. De pijnlijke kuit uit de voorgaande wedstrijd alsook het fysieke aspect werden Kristof fataal in deze wedstrijd. Sam begon met enorme druk aan zijn laatste wedstrijd. Hij wou die laatste absoluut winnen want Bjorn was in onze reeks voor Sam de eerste, ECHTE, sterke D-speler die we dit seizoen tegenkwamen. Met de nodige opslagmissers keek hij al snel tegen een 2-0 achterstand op. Het was tijd voor de motiverende woorden van coach Glenn die uiteraard top secret zijn en hier niet zullen gepubliceerd worden.
Het hielp, want Sam speelde sterker en vertrouwder terug zijn eigen spel en groeide in de wedstrijd. De situatie was recht gezet en beide partijen maakten zich op voor de laatste set van de avond. Bij 11-11 gebeurde er iets wat bij iedereen respect afdwong. Zowel bij vriend als vijand. Een gemaakt punt door Sam werd opnieuw gespeeld wegens tweebal. De tegenstander wou het punt nochtans toekennen aan Sam maar, zowel Sam als scheidsrechter Glenn, zagen Bjorns hand de lucht ingaan net voor hij het balletje wilde terugspelen. Sam weigerde het punt en dus oordeelde de scheidsrechter “tweebal!” Een sterk staaltje van sportiviteit langs beide partijen! Wat is tafeltennis toch een mooie sport! Sam haalde deze spannende wedstrijd dan toch binnen met 16-14. Gemo B wint deze topper met 10-6!

Proficiat Sam en Samantha (die volgens Kristof een chilipeper in haar gat had gestoken voor de match) met jullie 4 op 4 en belangrijke bijdrage aan deze avond maar ook Kristof een dikke proficiat voor onszelf want ook onze winstmatchen maakten het verschil tussen gelijkstand of winst. Tafeltennis is een teamsport en dat is nu opnieuw gebleken. Gemo B zit nog steeds op kruissnelheid voor de titel! De avond werd gebruikelijk afgesloten @KuDa waar we ditmaal kip en rijst met zoetzure saus voorgeschoteld kregen. Alweer een orgasme voor de smaakpapillen, dat kon onze mascotte Bandit alleen maar likkebaardend bevestigen!

TTC GeMo C – TTC Nova Opdorp vzw D

Deze speelweek kregen we ten opzichte van vorige week, weer 4 totaal verschillende spelers. Ik kan Nova D omschrijven als goede defensief spelende spelers met veel controle en erg veel bal gevoel.

Eerst moesten Sabine en Jonas aan het werk. Jonas maakte er een lang spel van want een D6 had hij nog niet op zijn kaart staan, echter zat het geluk voor hem niet erg mee en was het een hele avond, net niet. Wel jammer want hij had een beter gevoel tegen deze tegenstanders.

Sabine kon erg goed tegen tegenstander Kim spelen, fijn en leuk om te zien! Ze kon haar spel beter lezen dan alle andere spelers, toch was het niveau in de hele reeks net iets te hoog voor iedereen.

Koen daarentegen bleef verbazen en won op één na elke wedstrijd. Hij verloor tegen Kim in de belle. Haar spel is te omschrijven als een heel gecontroleerde speelster die uit erg veel ervaring weet hoe ze welbepaalde ballen moet teruggeven.
Tom moest zijn duivels ontbinden om tegen de tegenstanders hun noppen te weerstaan. Hij won een belle tegen Dirk en nam 1 set tegen Luc.

TTC GeMo D – TTC HNO Assenede C

Gino en Gilbert waren als eerst aan zet die avond in Geraardsbergen; Gilbert won met 0-3
Volgende match was tussen Gino en Filip. Gino verloor met 0-3.
Gino won 1 set van Anita. Het resultaat was dat Anita gewonnen had met 1-3.
Gino won tegen Willem, hij speelde super.
Christophe verloor tegen Filip met 0-3.
Christophe deed zijn best tegen Gilbert maar verloor alsnog met 0-3.
Christophe won de match tegen Willem en ook tegen Anita sloot hij af met winst.
Robin won tegen Willem, Gilbert en Anita maar verloor jammer genoeg tegen Filip met 0-3.
Bruno won zijn matchen tegen Anita, Willem, Gilbert met 3-0. De laatste match verloor hij van Filip.

TTC GeMo E – TTC Egmont Zottegem C

Speelweek 15, een nieuwe thuismatch voor de E-ploeg van TTC Triumph Gemo op 01/02/2020 tegen Egmont C. De thuisploeg trad aan met volgende 4 kleppers: Bart, Robert, Saskia en Sandy. Deze 4 spelers hebben allemaal het klassement NG. De C-ploeg van Egmont kwam met een arsenaal van E-spelers op de proppen. Koen (E0), Bart (E2), Sven (E4) en Lien (E6). Het beloofde een leuke en leerzame avond te worden.

De eerste wedstrijden werden gespeeld door Sandy tegen Bart en door Saskia tegen Koen. Beide dames verloren hun wedstrijden, maar hebben toch gestreden om hier en daar een puntje te scoren. Alles kan nog, er is nog niets verloren! Op naar de volgende wedstrijden van Bart en Robert.

Robert stond tegenover Lien en Bart tegenover Sven. Robert speelde een spannende wedstrijd tegen Lien, maar het heeft niet mogen zijn. Toch heeft Robert een mooie set kunnen binnenhalen. Ondertussen was Bart zo geconcentreerd aan het spelen, dat Bart het toch tot een belle heeft kunnen brengen. Jammer genoeg werd het Bart niet gegund. Tussenstand 0-4.

Na een korte babbelpauze zijn Sandy en Saskia opnieuw aan de beurt. Sandy nam het deze keer op tegen Koen en Saskia tegen Bart. Beide dames hebben zeer veel bijgeleerd tijdens deze wedstrijden, zeker omdat zij nog niet zo lang pingpong spelen. De tegenpartij was zeer vriendelijk en speelde voor het plezier. Maar toch, jammer genoeg opnieuw geen winst voor de dames.

Robert speelde een goede match tegen Sven en haalde hier en daar mooie punten binnen, maar toch geen set. Bart geeft het beste van zichzelf tegen Lien waardoor het een zeer spannende wedstrijd wordt. Niet moeilijk want Bart stond 2-0 voor in sets maar Lien wist toch nog een setje weg te kapen. Bart maakte het spel af met de woorden: “Niet zoals de vorige keer zenne!” en wint de wedstrijd met 3-1. Tussenstand 1-7.

Sandy en Saskia aan de beurt. Sandy tegen Sven en Saskia tegen Lien. Sandy speelde een korte maar krachtige wedstrijd. Saskia haalde hier en daar een mooi puntje binnen tegen Lien, waar er ook eens gelachen werd tijdens het spelen. Saskia heeft er plezier in en speelt rustig verder. Maar, toch levert het lachen en het rustige spel geen winnende sets op voor Saskia.

Opnieuw Robert en Bart aan de beurt. Robert wist zich goed te weren tegen Koen, maar tevergeefs. Hetzelfde bij Bart, die een zeer inspannende match speelt tegen Bart. “Komaan Bart!” wordt er geroepen. Eigenlijk supportert men hier voor de twee ploegen, van sportiviteit gesproken!

Het is tijd voor de laatste 4 wedstrijden van de avond. Sandy tegen Lien en Saskia tegen Sven. De dames zijn al een beetje moe en spelen voor het plezier. De mannen Bart en Robert daarentegen, geven nog even het beste van zichzelf tegen Koen en Bart. De uiteindelijke eindstand brengt ons op 1-15. Op naar de volgende speelweek!