Speelweek 14

TTC Kruibeke vzw B – TTC GeMo A

Na meer dan een uur te rijden naar kruibeke, kwamen we eindelijk aan. We waren terug met de vaste ploeg van dienst, namelijk 2 C2,C4 en D0. Kruibeke ging van start met een B6, C4, C6 en D2.

De eerste matchen begonnen en we merkten al snel op dat er aan één kant putten zaten, maar wel goede tafels. Diego won zijn eerste 2 matchen makkelijk en kon toekijken hoe de andere het deden.

Bij Samuel ging het minder en won uiteindelijk maar 1 match.

Yentl had de mogelijkheid om te winnen van een B6 maar kon net niet voldoen. Hij won wel zijn andere 3 matchen en had dan uiteindelijk toch een goede prestatie geleverd.

Anthony evenaarde Samuel met ook 1 match te winnen en deed zo zijn job.

Na de wedstrijden kregen we lekkere hotdogs en foute muziek voorgeschoteld. Einduitslag: 7-9.

TTC Merelbeke I – TTC GeMo B

Na een zware werkweek was het voor de B ploeg terug tijd om ten strijde te gaan en moesten we naar Merelbeke.
Wat niet veel gebeurd bij de B ploeg is dat zij ruim 1uur op voorhand aanwezig waren met als gevolg dat de deuren nog niet geopend waren en genoodzaakt waren om hun even te gaan opwarmen in het judolokaal! Het sfeergevoel zat al zeer goed maar nu nog de klassementen van de tegenstander teweten komen en de avond kon al niet meer stuk.

Merelbeke stelde op E0 Joris, E2 Sander, E4 Luc en E6 Kaat.
Gemo stelde op D2 Sam, D4 Kristof, D6 Samantha en D6 Glenn.

Zoals gewoonlijk was de opwarming voor de B ploeg terug te verwachten zoals alle andere keren en sloegen we de ballen op tafel met de nodige movementen, gelach en gezever, maar nu met een nieuw spelend lid die haar debuut maakte op diezelfde avond. Bedankt aan Saskia om met ons mee op te warmen.

Het werd de B ploeg al snel duidelijk dat ze deze avond terug niet mochten gaan onderschatten en er vol moesten voor gaan om de overwinning terug binnen te halen!

De eerste wedstrijden werden gespeeld door Sam en Kristof. Voor Sam was het terug wat aftasten wat er die avond zou gaan gebeuren maar het balgevoel kwam al snel terug goed te zitten. Kristof ging er meteen volledig voor en ontdekte geen moeilijkheden.

Toen Glenn en Samantha aan de beurt kwamen werd het al snel duidelijk dat wij een gratis sauna kregen in het complex. Het was er snikkend heet en de chauffage werd niet verminderd maar dit veranderde helemaal niets aan het spel dat gespeeld werd. Glenn voelde zich in het begin zeer onzeker maar won zijn match toch met glans. Samantha had geen enkel probleem tijdens de match en haalde de wedstrijd binnen.
Tussenstand voor de B ploeg 0-4 winst.

Die avond heeft hen vooral veel zweet bezorgd door de hitte maar de B ploeg stond op volle toeren en haalde al snel de 0-12 binnen!

De kristof blijft het fenomeen van GeMo maar die avond hebben we ontdekt dat er zo nog eentje rondloopt en dat in Merelbeke. Het was tijd voor de volgende match tussen Kristof en Luc, maar zij waren verzeild geraakt in een diepgaand gesprek over een caravan die voor Kristof moet dienen als werklocatie voor zijn bedrijf TofTails.
Toen ze terug op aarde kwamen met hun gedachten kwam het idee dat ze moesten spelen en wat bleek nu, ze zochten elkaar terwijl ze naar elkaar aan het kijken waren, zo verstrooid die twee.

De B ploeg heeft de fantastische avond gewonnen met 0-16 winst. Een super prestatie en eentje waar ze heel fier op konden zijn!

Na de wedstrijden werd er nog wat bijgepraat tussen pint en een lekkere sandwich, verrassend genoeg lagen er ook droge sandwichen bij maar dat is eens iets anders.

De quote van de avond kwam uit de mond van Kristof en dit na voor de eerste keer een professioneel youtuber ontmoet te hebben: “als je eens een handtekening wil zetten op mijn kiekebust”. Kippen en youtube, ik begrijp het nog steeds niets helemaal …

Tot volgende week!

TTC Hamme E – TTC GeMo C

Wat voor ons een verloren match zou moeten worden, draaide uit op een ware stunt van onze ploeg!
Verzwakt opgesteld maar vol goede moed vertrokken we richting Hamme waar een sterke ploeg op ons stond te wachten. Hamme trad nl. aan met 3 D6’en en 1 E0. Niet de minste klassementen dus…

Onze 4e man was Jonas Delhove, kampioen bij de NG’s dus niet meteen de minste vierde man die we konden wensen 😉 Hij won die avond geen matchen maar heeft toch maar eens bewezen dat hij een waardige kampioen is en maakte het de ploegleden van Hamme niet gemakkelijk. Top gespeeld, Jonas!

Maïco had het wat moeilijker die avond. De eerste 2 wedstrijden gingen moeizaam. Eenmaal voorbij de helft kwam hij terug in de wedstrijd, verloor de voorlaatste match met een belle en won zijn laatste match.

Tom speelde, zoals altijd, met regelmaat en goed. Tom had het was lastiger tegen de E0, die een puur verdedigend spel had. De andere wedstrijden won Tom en haalt dus een 3 op 4.

Koen beleefde een topavond, al zegt ik (Koen) het zelf 😉 De eerste 3 wedstrijden gingen vlotjes binnen. Telkens met 3-1 of 3-0. De laatste ging wat moeizamer. Deze moest ook gewonnen worden om niet met verlies naar huis te gaan en te eindigen met 8-8. En dit lukte! En hoe… een 2-0 achterstand werd goed gemaakt met winst voor Koen, die een mooie 4 op 4 haalt.

We kunnen dus besluiten dat GeMo C gestunt heeft en een prachtig gelijk spel heeft gehaald op Hamme. We hebben hun laten zweten!

TTC Merelbeke J – TTC GeMo D

Speelweek 14, opnieuw een wedstrijd voor GeMo D. Dit keer op verplaatsing naar Merelbeke. Omwille van omstandigheden speelde GeMo D deze week maar met 3 spelers in plaats van het gebruikelijke aantal van 4 spelers. GeMo D trad aan met Bruno (E4), Sabine (E4) en Saskia (NG), die voor de allereerste keer meedeed. TTC Merelbeke J trad aan met 4 E4’s, namelijk David, Gilles, Kurt en Lucas. Het beloofde een aangename, spannende en leerzame avond te worden.

Na een halfuurtje opwarmen, waren Sabine en Bruno aan de beurt om hun eerste wedstrijden van de avond te spelen tegen Lucas en Kurt. Sabine speelde een schitterende wedstrijd en haalde al snel de eerste overwinning binnen van de avond. Bruno had het moeilijk tegen Kurt, ze waren namelijk nogal aan elkaar gewaagd. Bruno sleepte er toch nog een belle uit, maar tevergeefs. Bruno speelde een fantastische wedstrijd, maar het mocht niet baten. Score 1-1.

Toen was Saskia aan de beurt. Saskia had nog nooit een wedstrijd gespeeld, laat staan in de competitie. Met toch een beetje zenuwen begon ze op te warmen tegen David. De opwarming lukte goed, maar de wedstrijd iets minder. Hier en daar maakte ze een mooie poging om een puntje te scoren, maar tevergeefs. Score 3-1 voor TTC Merelbeke.

Na een korte pauze stonden Sabine en Bruno weer op post aan de pingpongtafel. Dit keer tegen Kurt en Lucas. Bruno is in form vandaag en haalde toch een mooie set binnen tegen Lucas. Sabine heeft een zeer gracieuze opslag, die zeer moeilijk te pakken is. Kurt probeerde zich te verzetten tegen de slagen van Sabine, maar Sabine trok hier toch alweer aan het langste eind. Mooie overwinning voor Sabine, score 4-2.

Opnieuw aan Saskia, en dit keer voor 3 wedstrijden achter elkaar. Saskia amuseert zich en probeert zoveel mogelijk bij te leren tijdens de wedstrijden zelf. Ze weet nu wat haar zwakke plekken zijn en wat ze al wat beter kan. Ze probeert zich te weren en probeert het spel van de tegenstanders te lezen. Toch haalt ze enkele punten binnen, waardoor ze oprecht en terecht trots mag zijn op zichzelf.

Sabine speelt nog 2 voortreffelijke wedstrijden waarvan de laatste een belle was. Sabine heeft 4 overwinningen op haar naam staan deze avond. Bij Bruno wil het maar niet lukken. Ondanks zijn goede ingesteldheid en enthousiasme, slaagt hij er niet in om meer dan 2 sets te winnen tijdens de laatste belle. Eindstand 12-4.

TTC Merelbeke J heeft dan wel de overwinning binnengehaald, maar TTC Triumph GeMo D heeft zich zeer goed geweerd en gestreden voor elk punt en elke set desondanks het feit dat ze maar met 3 spelers konden aantreden. De avond werd afgesloten met een leuke babbel en een drankje tijdens het verorberen van de belegde sandwiches die aangeboden werden door TTC Merelbeke J.

De Orchidee Wetteren E – TTC GeMo E

Wie traden voor de tegenploeg aan: Jan E6, Pieter E6, Nancy E6 en Veerle NG. Voor GeMo E waren aan zet: Ritchie NG, Marino NG, Bart NG en Sandy NG.

Eerst zet was Veerle tegen Marino. Marino won daar.
Nancy speelde tegen Ritchie het was een spannende match maar Nancy won.
Pieter, jan, Nancy, Veerle waren een brug te ver en wonnen van Sandy.
Bart verloor in de belle tegen Jan.
Veerle moest het onderspit delven tegen Ritchie. Ritchie won met 1-3.
Daarmee kon Wetteren E winnen met 13-3 tegen Gemo E.
We hebben ons goed geamuseerd, het eten was licht verteerbaar zodat we de match goed konden verteren!