Speelweek 13

TTC GeMo A – KTTC Eikenlo-Eeklo vzw B

Zaterdagavond werd er een thuismatch afgewerkt tussen GeMo A en Eikenlo B. GeMo speelde met C2, C2, D0 en E6 tegen 3 maal C4 en een E0.

Diego (C2) begon de avond dramatisch door zijn eerste match te verliezen na zes matchballen weg te geven. Zijn twee volgende wedstrijden won hij, maar bij zijn laatste match moest hij nogmaals zijn meerdere kennen in de tegenstander.

Samuel (C2) vond beter zijn spel en wist z’n eerste twee wedstrijden winnend af te sluiten. In de 3de match was één van de drie C4’en toch net iets sterker en zodoende verloor Samuel deze match. De laatste match won hij dan weer wel en sloot de avond met een 3 op 4 af.

Anthony (D0) deed zijn uiterste best, maar moest zich tevreden stellen met 1 overwinning, en die werd behaald tegen de E0 van de uit-ploeg.

Christophe (E6) probeerde enkele puntjes mee te sprokkelen waar mogelijk, maar het klasseverschil werd steeds snel duidelijk. Hij kon jammer genoeg geen enkele match binnenhalen.

De avond eindigde op een 6-10 nederlaag, maar werd wel nog goedgemaakt door een fijne babbel en zeer lekker eten van onze hoofdsponsor ‘@KuDa’.

TTC GeMo B – TTC Temse C

Sam, Kristof, Samantha en Glenn traden aan in de arena. Met hun 115 jaar aan levenservaring kwamen ze maar aan de helft van de 3 gladiatoren uit Temse waar ze tegen moesten strijden, die gezamenlijk 216 jaren het licht gezien hadden.

Glenn en Samantha openden de sportieve avond en al snel merkten we dat er toch nog strijdlust zat in de opponenten. Glenn verloor nipt de eerste set, maar na het binnenhalen van set 2 had hij het spel door en stond het eerste winnend streepje langs onze kant. Samantha had het zeer moeilijk met het spel van Eric en mocht droog met 0-3 langs de kant. 1-1 … Het beloofde toch nog bibberen te worden, en niet door de Parkinson!

Sam en Kristof trokken hun sandalen aan (met witte sportsokken weliswaar), kwamen, zagen en overwonnen. Twee keer 3-0 en we konden enen drinken!

Na een spannende belle moest Samantha in het zand bijten tegen Hugo. Beiden hadden zich goed verweerd en Hugo moesten we eerst nog drie keer reanimeren voor hij weer kon spelen. Ook Glenn verweerde zich kranig maar bij enkele spannende sets kon Eric toch steeds de laatste twee punten pakken.

Nog een geluk dat gladiatoren sandalen droegen want in zijn laatste wedstrijd mocht Sam toch serieus zijn tenen uitkuisen tegen Eric, die er al twee onder de zoden had gelegd.

De overige wedstrijden werden mooi gewonnen, al moest iedereen zich bij elke wedstrijd blijven bewijzen dat we het verdienden om bovenaan het klassement te staan en we hier willen blijven staan!

Eindstand: 13 – 03

Spijtig genoeg konden de spelers van Temse niet aanwezig zijn bij onze hoofdsponsor KuDa, waar we deze keer werden verwend met een heerlijke pastaschotel uit de oven! (zonder kaas, met bechamelsaus. Sam, da’s met boter, bloem en melk).
Na nog een paar potjes pakken werd het tijd om naar huis te gaan, maar niet zonder eerst netjes onze rekening te betalen!

TTC GeMo C – KTTC Eikenlo-Eeklo vzw C

Het beloofde een moeilijke avond te worden voor de onze C-ploeg. Wij stonden klaar met Tom D6, Maico E2, Bruno E4 en Glenn E4. De tegenpartij arriveerde met Bert, Sam, Joris en Stefaan. In pingpongtermen werd dat D4, E0, E0 en E4.

Glenn en Bruno openden de avond maar konden beiden niet veel weerwerk bieden.

Maico kon met een beetje weerstand toch redelijk simpel zijn eerste wedstrijd van de avond binnenhalen.
Tom zijn lever was nog volop alcohol aan het verteren en dat was ook te merken in zijn eerste wedstrijd. Hij hield alweer een kater over aan zijn eerste match want hij verloor nipt de belle.

Alweer bleek het spel van de tegenstander terug iets te sterk voor Glenn en Bruno. Beiden verloren terug, al probeerden ze alles wat ze konden.

Maico won ook zijn tweede wedstrijd zeer overtuigend in drie sets.
We kennen allemaal de combinatie: ‘Wodka/Red-Bull’. Alleen Tom heeft het niet voor deze combinaties en gaat voor “the real stuff”. Dansende ballen leverden hem dan uiteindelijk, in zijn tweede match, een nipte overwinning op.

Het was niet de avond van Glenn. Ook zijn derde wedstrijd verloor hij.
Bruno kon er in extremis nog een nipte overwinning uit persen.

Het kon niet blijven duren bij Maico want in zijn derde wedstrijd moest hij nipt de duimen leggen voor de tegenstander. Hij verloor de belle.
Tom zijn pijp was ver uitgeblazen want zijn, anders zo mooi en gecontroleerd, spel kwam niet tot zijn recht.

Bruno kon ook bij zijn laatste wedstrijd nog de belle binnenhalen. Jammer genoeg was dit voor Glenn een speelweek voor snel te vergeten. Ook zijn laatste wedstrijd verloor hij.

De laatste wedstrijden van Maico en Tom waren voor beiden niet veel soeps. Ze verloren allebei droog hun wedstrijd.

Eindstand: 5 – 11

Achteraf werden we nog verwend in @KuDa voor een oven(r)heerlijke maaltijd.

TTC GeMo D – TTC Stekene VZW I

Het gaat snel, wij tekenen 18/01/2020 en speeldag 13 was reeds aangebroken.
Op speeldag 13 stond er een thuiswedstrijd op het programma die betwist werd tussen GeMo D en Stekene I.
De spelers die present tekenden voor Gemo D waren Sabine, Jonas, Robin en Gino.
Op papier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, zodat het een spannende match kon worden.

Omstreeks 19:00 begonnen Jonas en Gino aan hun matchen. Jonas was duidelijk de betere van de twee en won dan ook zijn match. Gino moest echter het onderspit delven. Stand 1 – 1.

Hierna was het de beurt aan Sabine en Robin. Gelijkaardig verhaal als bij de eerste wedstrijden met winst voor Sabine en verlies voor Robin. stand 2-2.

Dit Scenario herhaalde zich de volgende matchen waardoor er voorlopig geen afscheiding was. Standen worden 3 – 3, 4 – 4 en 5 – 5. Het was dus wachten op de eerste foutjes bij één van de 2 ploegen.

Matchen 11 en 12 kwam er een kentering waarbij GeMo D het onderspit moest delven en hierdoor kon Stekene I een kloofje slaan. Stand wordt 5 – 7.

In match 14 won Jonas zijn 4de wedstrijd van de avond en met de verliespartij van Gino werd de stand 6 – 8. Aan Sabine en Robin de moeilijke taak om in de twee laatste wedstrijden de stand nog in evenwicht te trekken. Helaas verloren ze beide hun wedstrijd waardoor de eindstand uiteindelijk 6 – 10 werd.

Proficiat aan de spelers van Stekene I voor de mooie wedstrijden en hun verdiende overwinning.

TTC GeMo E – TTC Deinze vzw I

GeMo E: Richie NG, Bart NG, Marino NG en Sandy NG
Deinze I: Amos E6, Matthias E6, Nick NG en Tess NG

Met volle vertrouwen en ambiance smeten we ons in de strijd.

De eerste match mocht Sandy de spits afbijten tegen Matthijs. Ondanks haar inspanningen verloor ze de drie sets.
De tweede match speelde Marino tegen Amos maar zijn strijdlust mocht niet baten en hij werd in 3 sets overtroffen.

In de derde match mocht Ritchie het opnemen tegen Tess maar zij was iets te sterk voor hem ook al bood hij veel tegenstand. Er stond 8-11, 9-11 en 14-16 op het papier.
Tegelijkertijd speelde Bart de vierde match tegen Nick en hij won in drie spannende sets met 12-10, 14-12, 11-3.

Sandy was in de vijfde match geen partij voor de sterke Amos en verloor maar ondertussen beet Marino zich vast in zijn match tegen Matthijs en versloeg hem in 4 enerverende sets, 8-11, 12-10, 11-9 en 11-9.

Ritchie won zijn volgende match tegen Nick met 3-1.
Tegen Tess had Bart het moeilijk maar hij pakte haar toch terug in de belle.

Halverwege de avond was de stand verrassend 4-4.

Sandy kreeg geen grip op het spel van Nick en verloor in drie sets.
Marino speelde een thriller tegen Tess maar verloor jammer genoeg in de belle.

Ritchie kon het sterke spel van Amos niet aan en deze pakte vlotjes de winst.
De eerste set kwam Bart niet op dreef doch herpakte hij zich en overklaste Matthijs in de drie volgende sets.

Ondanks haar inspanningen en optimistische ingesteldheid trok Sandy ook bij Tess aan het kortste eind.
De muur “Marino” vertoonde in zijn laatste match stresscheuren maar hield stand tegen een lichtjes overdonderde Nick. Eindstand 3-1.

Ritchie kon niet op tegen Matthijs net als Bart die geen partij was voor Amos.

Rapport van de denderende avond 6-10. Ongezien binnen de ploeg en er kon met opgeheven hoofd richting kleedkamer getrokken worden.
De goede resultaten zijn mede te danken aan de trainingen van Samuel en Diego!
Dit en de hechte onderlinge band in de E-ploeg zorgde voor een ware heropleving en dat belooft veel goeds voor de rest van het seizoen.