Speelweek 10

TTC GeMo A – TTC Rooigem Gent VZW F

De dag is aangebroken waar we allemaal naar hebben uitgekeken, namelijk de clash tegen Rooigem. We wisten op voorhand dat dit geen koek en ei ging worden tegen de eerste in de stand. Ze kwamen namelijk met 3 x C2 en een C4. Onze thuisploeg speelde met de vaste spelers (C2, C2, C4 en D0) die alle zeilen gingen bijzetten om de buit toch proberen binnen te halen.

Anthony had dit laatste goed begrepen en zette zijn beste beentje voor om op een miraculeuze manier het 1ste punt binnen te halen en won daarmee zo zijn 1ste C2. Hierdoor kreeg Yentl automatisch een bom van adrenaline en haalde zo makkelijk de 2-0 binnen met 3-0.

In tegenstelling tot Anthony had Samuel net een heel slechte dag en verloor daarmee zijn 1ste match.
Diego kon zijn niveau van twee weken terug aanhouden terwijl hij ziek was en kon zo de 3-1 binnenhalen tegen de zoon van Paul Willems, onze goede vriend Robin.

Nu Anthony toch zo in zijn nopjes was, dacht hij: Waarom zou ik niet gewoon nog een match winnen en dat deed hij ook. Weer een C2 erbij voor onze held.
Yentl had minder geluk en verloor met 2-3 tegen Rao. Dit beloofde al een spannend einde te worden.

Samuel kon weer niet voldoen aan zijn niveau en verloor ook zijn 2de match ook.
Bij Diego ging het gelijk op en uiteindelijk won hij met 3-2.
Halftime: 5-3 voor de thuisploeg.

Anthony had al zijn energie al gestopt in zijn eerste 2 matchen en had daarom geen schijn van kans tegen Robin, al waren de setstanden telkens zeer nipt.
Ook voor Yentl was het een moeilijke match tegen een tegenstander met een spel waar hij niet graag tegen speelde.

Samuel kon ook zijn 3de match niet winnen en speelde dus een van zijn slechtste speelweken.
Bij Diego was het weer spannend en won de match weer met 3-2.

Anthony kon zijn 4de match ook niet winnen, de boog kan niet altijd gespannen staan.
Yentl had zijn motivatie terug gevonden en won met 3-0 van Robin.
Tussenstand: 7-7.

Iedereen van de club kwam voor de A-poeg supporteren omdat de winst nog steeds aan vervlogen was.
Bij Samuel ging het op en af en hij had zelfs 2 matchballen tegen, waardoor we dachten dat het kalf al verdronken was. Uiteindelijk kon Samuel dan toch één belangrijke wedstrijd winnen.
Diego haalde zijn laatste match met een makkelijke 3-0 binnen en zo wonnen we met 9-7 van de eerste in de stand. David wint van Goliath!!

We konden nu met een goed gevoel uitkijken naar volgende week.

TTC GeMo B – TTC Ouwegem B

De laatste thuiswedstrijd van de heenronde was alweer een feit. Gemo B kon rekenen op zijn sterkste veldbezetting met lijsttrekker Sam, oppositieleider Kristof, minister van vechtlust Samantha en schepen van brood en spelen, Glenn. De tegenstanders kwamen vanuit het verre Ouwegem en zij tekenden present met Luc, Sven, Katleen en Elena, oftewel E4, E4, E4, NG. Op papier moest dit een makkelijke avond worden voor Gemo B, en dat was het ook.

De eerste 2 thuiswedstrijden werden traditiegetrouw begonnen door Samantha en Glenn en dit tegen respectievelijk Sven en Luc. Samantha trok de wedstrijd na 1 setverlies vrij makkelijk naar zich toe en ook Glenn won makkelijk van zijn opponent met 3-1. Tegenstander Luc moet vrijwel licht geïntoxiceerd door herfstvirussen aan de tafel hebben gestaan want hij stond na ieder punt als een professioneel vaandelzwaaier met zijn zakdoek te zwieren om af te sluiten met een dubbele hoest.

Sam en Kristof dan maar. Kristof, die ook herstellende is van de winterse bacteriën, won heel makkelijk van recreant reserve Elena. Het was een respectvolle match tegen een dame die nog maar haar 5e competitieweek in haar carrière speelde.
Sam daarentegen had het zeer moeilijk tegen taaie tante Katleen. De kniezwengelende dame had zelfs matchpunt tegen de nonchalant spelende Sam maar moest in de belle toch de duimen leggen met 11-8 tegen onze kopman. 4-0.

Vervolgens kwamen Samantha en Glenn weer aan de bak. Samantha werd zeker niet weggespeeld met spannende setstanden maar moest wel haar meerdere erkennen in Luc. Misschien hadden we toch beter een dopingcontrole op hoestsiroop aangevraagd voor Luc?
Glenn nam het gelijktijdig op tegen Sven. Hij stond al snel 0-2 in het krijt en moest dus in het offensief gaan duiken. Vechtlust en karakter, met 2 keer 11-9, zorgden voor een belle waarin bij Sven het licht volledig uitging. De quote van de avond was ook alweer een feit: “Ge speelt azo mé een pallet rechtstreeks gekapt vanuit het zoniënwoud en daar een velleken opgelegd.” De sympathieke tegenstander kon er gelukkig om lachen en bevestigde bijna als het ware de quote. 5-1!

Sam en Kristof kenden bitter weinig problemen tegen de dames van Ouwegem al had Kristof wel het nodige portie geluk bij de eerste 2 setten aan zijn zijde. Onze mannen klaarden weliswaar de klus met elk 3-0.

Het was dus terug de opdracht aan Samantha en Glenn om de 9 binnen te halen, alsook de 3 punten, en dat deden ze ook. Katleen had totaal geen verhaal tegen de sterk aanvallende Samantha. Een korte wedstrijd volledig gedomineerd door onze huisdame resulteerde in 3-0.
Glenn zette de 9 op het bord tegen Elena en zo was de overwinning een feit voor Gemo B. Ze gingen een kalme avond tegemoet en dat is ook gebleken.

Vervolgens raasden Sam en Kristof over hun tegenstander met elk 3-0. Onze 2 sterkhouders beleefden een zeer relaxte avond. 11-1 was al reeds de tussenstand.

Nog elk 1 match restten Samantha en Glenn en hun plicht was weer vervuld. Samantha kende, uiteraard, geen enkel probleem tegen Elena. Beide dames maakten er een gezellige en ontspannende wedstrijd van.
Maar Glenn, die voor de wedstrijd tegen Katleen zei: “Da is azo mijn spel ni en al, kga dieje match azo verliezen, mag tevreden zijn want zijn voorspelling kwam uit. Hij verloor in de belle met 11-9 tegen de contra backhand aanvallende vechtster uit Ouwegem. Een respectvol applausje voor de tegenstander was uiteraard meer dan terecht.
Alweer een harde noot voor Glenn om te kraken aangezien hij niet graag verliest. Zijn gezicht stond dus, alweer, op bliksem en donder en na het nodige gevloek en geklaag veranderde zijn blik van een azijnverslaafde dronkaard naar de gezellige Dokus die hij eigenlijk wel is.

Laat ons de avond dan maar in schoonheid afsluiten dachten Kristof en Sam. Hun ongeslagen parcours van de avond kwam niet in het gedrang tegen de kopmannen van Ouwegem. Sven liet wel een mooie 16-14 optekenen tegen Kristof maar moest toch met 3-0 het onderspit delven. Ook Sam haalde de 2e set binnen met het kleinste verschil en ondanks wat servicemissers haalde onze buschauffeur ook deze wedstrijd zeer vlotjes binnen met 3-0.
Eindstand 14-2!

Gemo B raast nog steeds als een sneltrein door de competitie en ziet zijn ongeslagen reeks verder aandikken. 9 wedstrijden op 9, oftewel 27 op 27. We zitten op schema. Op naar volgende week, naar het tropische Erembodegem!

TTC GeMo C – TTC Ouwegem A

Er stond een zéér moeilijke opdracht klaar voor onze mannen van de C-ploeg.
Ouwegem A trad aan met een sterk team, 3 D6 en één E2.
Onze opstelling Tom D6, Koen E2, Maico E2 en Bruno E4.

Stipt op tijd begonnen Bruno en Maico aan hun eerste wedstrijd.
Nog juist voor de wedstrijd hadden Tom, Koen, Bruno en Maico zich nog snel klaargestoomd om aan hun matchen te beginnen.
Uiteindelijk bleek dat niet geholpen te hebben want ze verloren allebei hun wedstrijd met 0 tegen 3.

Toen was het de beurt aan Tom en Koen.
Zij konden al wat meer resultaten boeken dan de twee voorgaande spelers. Beiden wonnen ze hun match.
Tussenstand 2-2.

Hierna was het weer aan Bruno en Maico. Maico had dezelfde motivatie als bij zijn eerste wedstrijd maar verloor weer met 0 tegen 3.
Bruno was meer gemotiveerd dan ervoor en speelde zijn beste match van de avond. Het was een aangenaam kijkstuk met een belle als resultaat die helaas aan de verkeerde kant van de tafel viel.

Tom zijn volgende wedstrijd ging net iets vlotter dan zijn vorige. Hij won met 3 tegen 1, al zaten er nog steeds fouten in zijn spel.
Koen speelde een spannende wedstrijd maar kon deze niet over de meet trekken.
We gingen rusten met een 3-5 tussenstand.

In de derde wedstrijd van de avond werd het terug moeilijk voor Maico.
Naar goede gewoonte stond hij al snel tegen een 0-1 achterstand in sets aan te kijken.
Die set had hij nodig om aan de tegenstrever zijn spel te wennen waarna hij alsnog zijn match met 3-2 won.
In de derde ronde had Bruno meer moeite met de tegenstander zijn verdedigend spel. Ondanks zijn geconcentreerd spel bleef het bij een verlies met 0-3.

Tom en Koen verloren elk hun 3de wedstrijd met 0-3.

Laatse matchen voor Bruno en Maico. Vol goede moed startte onze jonge fris geschoren knaap aan zijn laatste match. Ondanks enkel flitsen die we zouden kunnen toeschrijven aan spelers uit de A-ploeg verloor hij deze keer zijn match met 2 tegen 3.
Maico, bij vlagen geniaal… helaas is het nu windstil.
In Bruno zijn laatste wedstrijd maakte hij goed gebruik van zijn topspin om punten te pakken. De vechtlust kwam opzetten maar zijn aanval kwam vaak net te kort om sets binnen te rijven.

De laatste 2 matchen van Tom en Koen waren voor de eer, want als u goed gelezen hebt was de tussenstand ondertussen 4-10.
Koen keek al snel aan tegen een 0-2 achterstand, maar kwam sterk terug door er een 5de set uit te slepen, die hij jammer genoeg niet winnend kon afsluiten.
Net als Koen keek Tom tegen een 0-2 achterstand. Met als heugelijk primeur dat zijn palletje voor het eerst in jaren vleugels kreeg. “twas precies tegen nen spiegel dak speelde jongens jongens” weerklonk in de zaal. Tom kwam nog opzetten maar het kalf was als verdronken, 1-3.
Eindstand 4-12.

TTC GeMo D – Sint-Niklase Tafeltennisclub G

Wij stonden aan de start met Jurgen E4, Sabine E4, Glenn E4 en Kevin E6.
De tegenstand was niet min met 4 x E4.

Jurgen speelde zéér sterk en kon door zijn subliem, agressief spel drie wedstrijden winnen.

Het was Sabine haar avondje niet en kon uiteindelijk maar één wedstrijd winnen.

Het was zeker niet de avond voor Glenn, alle wedstrijden die hij speelde verloor hij zeer nipt.

Kevin speelde ook sterk en kon één wedstrijden binnenhalen.

De einduitslag was 5-11 in ons nadeel, al mogen we fier zijn op onze prestaties.

TTC GeMo E – Sint-Niklase Tafeltennisclub F

De laatste thuismatch voor de seizoenstop (Ge Mo – Sint-Niklase) in 5de provinciale.
Er was gekozen voor een vrouwelijke opstelling van de tegenpartij. Vrouwen zijn meestal erg constante spelers en dit is nogmaals gebleken.
De concurrentie was niettemin, 3 volwaardige E0 spelers en één E4. Sint-Niklase was geen gemakkelijke tegenstander. Doch stonden we gemotiveerd in de startfase. ‘We hebben niks te verliezen en kunnen enkel maar winnen’, met deze gedachten begonnen we onze laatste thuismatch.

Echter kende niemand een superdag, toch mogen we spreken van kleine prestatie.
Zo won Jonas 1 match met 3-0 tegen een E0 en verloor hij 2 belles. Een echte knal prestatie als NG speler, desondanks hij moeilijk in zijn ritme kwam. Én dit na enkele speel weken na jaren inactiviteit.

Robin kon ook 1 wedstrijd tegen een E4 speelster op zijn naam schrijven.

Bart moest genoegen nemen met 1 set en Ritchie verloor enkele spannende set points tegen de E4 speelster. Met deze toch wel verrassende resultaten mochten we tevreden huiswaarts keren.