Speelweek 1

Na een lange zwoele zomerstop vielen de vrienden van TTC Triumph GeMo druppelsgewijs binnen in hun vernieuwde accommodatie, sporthal “De Veldmuis”. Na het gebruikelijke begroeten en geknuffel van de leden, het  overhandigen en passen van de nagelnieuwe truitjes en de haren goed gelegd te hebben voor de groepsfoto’s, bracht GeMo zijn kanonnen in positie.

Tot de tanden gewapend met een gezonde dosis vechtlust, motivatie en uiteraard een tafeltennisbatje begonnen de spelers op te warmen om er een memorabele avond van te maken.

Klokslag 19.00u, het echte werk kon beginnen. De officiële start van het tafeltennisseizoen 2019-2020 werd met de eerste baltoetsen tegen de tegenstander in gang gezet.

TTC GeMo A – TTC Aaigem A

GeMo A – met Diego, Samuel, Yentl en Anthony – kreeg Aaigem over de vloer en zij brachten 2 C0’en en 2 C4’en mee. Yentl en Anthony mochten de eerste matchen aanvangen. Zij speelden respectievelijk tegen Guido en Daan. Beiden verloren hun match maar konden toch tevreden zijn met het geleverde spel.

Dan waren Diego en Samuel aan beurt om respectievelijk tegen Ivo en Paul te spelen. Deze matchen werden gewonnen en zo stond de stand weer gelijk.

Nadien mocht Yentl het proberen tegen Daan en Anthony tegen Guido. Guido bleek net iets sterker te zijn dan Anthony, maar bij Yentl werd het een felbevochten match waarbij de spelers zich mochten klaarstomen om de belle te spelen. Hierin trok Daan aan het langste eind na toch een mooie match gezien te hebben. Het was dus opnieuw aan Diego en Samuel om de stand weer gelijk te krijgen.

Diego won zijn match met 3-0 tegen Paul, maar Samuel had moeite met het niet zo eenvoudige spel van Ivo. Jammer genoeg kon de uitploeg een beetje afstand nemen van de thuisploeg, doordat Ivo zorgde voor een 3-5 stand. Na 5 minuutjes pauze stonden de spelers terug aan hun tafel. Anthony nam het op tegen Ivo en Yentl tegen Paul. Anthony had moeite een antwoord te vinden op het spel van Ivo en moest met 1-3 de handjes schudden met Ivo. Aan Yentl dus voor GeMo A in de race te houden. Hij won overtuigend tegen Paul en legde de 4-6 vast, zo bleef alles nog mogelijk. Volgende match: Diego tegen Daan en Samuel tegen Guido.

Diego klaarde snel de klus met een 3-0 overwinning, maar bij Samuel kon de match alle kanten op. Na goed spel van beiden werd de tweede belle van de avond gespeeld. Na een thriller werd de match met het kleinste verschil gewonnen door Guido. 5-7 dus, met elk van de spelers nog 1 match te spelen. De kansen waren gelijk verdeeld voor Anthony en Paul. Zij zorgden voor de derde belle, waarbij Paul aan het langste eind trok.

Alles moest gewonnen worden wou GeMo A toch nog een punt uit de brand willen slepen. Dit gezegd zijnde won Yentl heel overtuigend door Ivo geen schijn van kans te geven. 3-0 overwinning voor Yentl. Laatste wedstrijden gingen tussen Diego en Guido, aan de andere tafel Samuel tegenover Daan. Diego klaarde als eerste de klus door een 3-1 overwinning. Niet veel later begon bij Samuel en Daan de vierde belle van de avond. Hierbij hield Samuel Daan steeds onder druk door een comfortabele voorsprong gedurende de volledige set. Samuel won, en GeMo A kon door een gelijkspel met opgeheven hoofd richting de douches vertrekken.

Diego behaalde zijn 4 overwinningen, Samuel won 2 van z’n wedstrijden, Yentl evenaarde Samuel en Anthony behaalde 0 overwinningen. De spelers kunnen terugblikken op een sportieve avond, van beide kanten, met goed spel en een fijne babbel in de kantine.

TTC GeMo B – TTC Sterke Stut C

Op het wedstrijdblad verschenen volgende namen voor de thuisploeg: Sam, Kristof, Glenn en Samantha. In klassementstermen vaardigde GeMo B dus D2, D4, D6 en D6 af.

Zij namen het op tegen Xavier, Eddy, Brecht en Alex. Ofwel D6, E2, E2 en E2.

Na beiden de eerste set te verliezen brachten zowel Glenn als Samantha hun eerste wedstrijd tot een goed einde. 3-1 winst tegen hun opponent. De kogel was door de kerk, 2-0 stond er op het scorebord.

Dan was het de beurt aan Sam en Kristof. Respectievelijk met 3-1 en 3-0 winst breidden zij de score verder uit tot 4-0. Een droomstart voor GeMo B. De volgende 2 wedstrijden waren een mooi staaltje van vechtlust. Xavier en Eddy maakten het hun tegenstander niet makkelijk waardoor de eerste belles van het seizoen een feit waren. Samantha en Glenn wonnen elk met 3-2. De 6-0 blonk al mooi op het scorebord.

Kristof deed zijn job en won angstaanjagend makkelijk zijn 2e wedstrijd. Meer problemen waren er voor Sam die de eerste verlieswedstrijd liet optekenen met het kleinste verschil. 12-10 verlies in de belle. Om het met de woorden van de tegenstander te zeggen: “Ik speel de match van mijn leven en de opponent is nog niet goed wakker.”  Desalniettemin minimaliseerden we deze mooie overwinning van Alex niet en gingen we rusten met een 7-1 tussenstand.

Na de kelen te hebben gesmeerd en de spieren te hebben losgegooid stonden Samantha en Glenn klaar voor het volgende gevecht. Het drinken deed deugd want het was warm in de zaal. Héél warm. De opwarming van de aarde en het broeikaseffect was duidelijk voelbaar deze avond. Pingpongbatjes deden spontaan dienst als waaiers zodoende dat iedereen als een volleerd doorsnee Spanjaard de nodige verkoeling bij zichzelf teweeg bracht.

Samantha won probleemloos haar 3e wedstrijd terwijl Glenn kansloos zijn partij verloor. 8-2. Kristof en Sam breidden de score verder uit naar 10-2 en dit met beiden een klinkende 3-0 overwinning. De zege voor GeMo B is alvast binnen!

De slotwedstrijden voor Samantha en Glenn resulteerden in winst voor de tegenpartij. Met 3-1 verlies in haar laatste wedstrijd tegen revelatie bij de tegenstand Alex mocht zij zeker en vast terug kijken op een zeer geslaagde avond en start van het seizoen. Talent zit hem in de genen en in het bloed, zeker als je familienaam Van den Driessche is. Glenn verloor zijn laatste partij met 13-11 in de belle. Een resultaat met een wrange nasmaak maar een meer dan verdiende overwinning voor Brecht. 10-4.

Dan bleven er nog enkel de afsluitende wedstrijden van de 2 klasbakken Sam en Kristof over. Zoals verwacht versloegen zij beiden hun tegenstander met respectievelijk 3-0 en 3-1.

Het was 23:00 en de doelstelling van de avond is behaald! Winst voor GeMo B! De handtekeningen werden op de wedstrijdbladen neergepend, 12-4 blonk als eindscore op het blad!

Kristof 4, Sam 3, Samantha 3 en Glenn 2 waren de verdelingen van de winstwedstrijden deze avond. Een welgemeende proficiat aan het team waren de slotwoorden van de kapitein!

TTC GeMo C – TTC Maldegem C

Voor Gemo C traden aan:Tom, Koen, Maico en Jurgen. In klassementstermen vertaald naar D6, E2, E2 en E4.
Het beloofde een spannende wedstrijd te worden maar gelukkig konden we het kloofje van 2 punten altijd behouden.

Op het einde konden we de druk op onze tegenstanders nog wat opdrijven zodat ze de rollen volledig moesten lossen.

Uiteindelijk konden we de nette eindstand van 10-6 op de tabellen zetten.
Tom won uiteindelijk 3 wedstrijden, Koen won 1 wedstrijd, onze jeugdrevelatie Maico won alle wedstrijden en Jurgen won er 2.

TTC GeMo D – TTC Maldegem D

De opgestelde spelers waren Bruno, Sabine, Kevin en Robin. Klassementen waren dus respectievelijk E4, E4, E6 en E6.

De eerste vier wedstrijden gingen gelijk op en de strijd was hevig.

De matchen nadien kwam de tegenpartij sterk opzetten maar door het doorzettingsvermogen van onze spelers konden ze toch de overwinning in de wacht slepen.

Uiteindelijk werd de eindstand 10-6. Bruno won al zijn wedstrijden, Sabine won 3 wedstrijden, Kevin won 1 wedstrijd en Robin won er 2.

TTC GeMo E – TTC Zomergem D

TTC GeMo E, de nieuwe ploeg sinds dit jaar, heeft zich de eerste speelweek nog niet kunnen bewijzen. Dit door een forfait van TTC Zomergem D.

Desalniettemin staan onze spelers klaar om volgende week te kunnen uitpakken.
Deze avond werd feestelijk verder gezet bij onze nieuwe hoofdsponsor “feestzaal – Café @KuDA” . Grote knuffelbeer Kurt en de immer sympathieke Daisy wuivden ons laat op de avond, lees vroeg op de morgen, uit na een plezier van jewelste. Graag sluiten we af met de wijze woorden die uit de boxen kwamen en luidkeels werden meegezongen: “Laat de zon in je hart. Ze schijnt toch voor iedereen, geniet van het leven!”